Gemalto versnelt adoptie LTE voor IoT in Japan

Japan, 11 juli 2016 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, meldt dat haar Cinterion(R) LTE Cat.1 specific M2M module voldoet aan de multitoepasbaarheidseisen voor het internet der dingen (IoT) van NTT DOCOMO, INC., de grootste Japanse mobiele-telefoonprovider^1. De draadloze modules van het model ELS31J en ELS51J zijn speciaal ontworpen voor IoT-applicaties en zijn van belang bij het vervaardigen van nieuwe IOT-geschikte apparaten. Cinterion(R) van Gemalto levert de belangrijke communicatieverbindingen tussen een brede reeks IoT-geschikte objecten, zoals draagbare apparaten, slimme meetapparatuur en sensoren op afstand. Deze zijn van belang voor back-end ondernemingen die hiermee nieuwe diensten en producten kunnen aanbieden. De robuuste en toekomstbestendige ontwerpen van deze modules bieden producenten een efficiente en kosteneffectieve LTE- connectiviteit. Ook zal migratie van bestaande naar toekomstige telecomstandaards eenvoudig zijn.

Als een van de technologisch meest geavanceerde landen ter wereld zoekt Japan voortdurend naar nieuwe technische mogelijkheden waaronder de toepassing van IoT in grote ondernemingen^2. Jaarlijks vinden grote investeringen plaats in deze sector. In 2015 werden in Japan zo'n 624 miljoen^3 IoT-objecten geinstalleerd wat neerkomt op een marktwaarde van ongeveer US $103 miljoen^4. Rond 2020 verwacht men een groei van deze cijfers tot respectievelijk 1 miljard eenheden en een marktwaarde van USD 176 miljoen. De mate waarin IoT in staat is in elke bedrijfstak, van verbonden auto's tot slimme productieplaatsen, een transformatie te bewerkstelligen is duidelijk.

"Wij blijven samenwerken met Gemalto, sinds lang een betrouwbare partner, voor het leveren van LTE-connectiviteit voor onze zakelijke klanten op het gebied van M2M en IoT," aldus Toshiyuki Futakata, vice-president en senior manager Radio Access Technology Group, Communication Device Development Department van NTT DOCOMO. "Omdat deze draadloze module al succesvol is toegepast in de VS, vertrouwen wij erop dat ook bedrijven en consumenten in Japan gaan profiteren van de efficiente LTE-connectiviteit die de expertise van Gemalto op dit gebied onderstreept."

"Gemalto en NTT DOCOMO delen de visie van toepassing en vernieuwing van IoT en LTE in Japan," reageert Thothadri Sashidhar, VP M2M Sales APAC van Gemalto. "Onze Cinterion-reeks van draadloze modules ondersteunt als eerste ter wereld LTE Cat.1. Op basis van deze kwaliteit kunnen producenten van apparaten rekenen op een extra korte time-to-market voor hun producten."

^1 Bron: NTT DOCOMO

^2 Bron: The Japan Times

^3 Bron: Statista

^4 Bron: Statista

Over Gemalto

Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2015 van EUR 3,1 miljard en met klanten in meer dan 180 landen. Wij bieden vertrouwen in een wereld die steeds sterker onderling verbonden raakt.

Dankzij onze technologieen en diensten kunnen bedrijven en overheden identiteiten authenticeren en gegevens beschermen zodat deze veilig blijven. Ook leveren wij veilige diensten voor persoonlijke en verbonden apparaten, de cloud en wat daartussen ligt.

Gemalto's oplossingen staan centraal in het moderne leven, van betalingen en beveiliging van bedrijfsgegevens tot het internet der dingen. Wij authenticeren mensen, transacties en objecten, versleutelen gegevens en creeren waarde voor software, waardoor onze klanten veilige digitale diensten

kunnen aanbieden aan miljarden mensen en apparaten.

Onze meer dan 14.000 werknemers zijn actief vanuit 118 kantoren, 45 personaliserings- en gegevenscentra, en 27 centra voor onderzoek en ontwikkeling naar software, verspreid over 49 landen.

Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com, of volg @gemalto op Twitter.

Gemalto mediacontacten:

Philippe Benitez Peggy Edoire Vivian Liang

Noord-Amerika Europa & CIS Groot China

+1 512 257 3869 +33 4 42 36 45 40 +86 1059373046

philippe.benitez@gemalto.com peggy.edoire@gemalto.com vivian.liang@gemalto.com

Ernesto Haikewitsch Kristel Teyras Shintaro Suzuki

Latijns-Amerika Midden-Oosten & Afrika Azie Pacific

+55 11 5105 9220 +33 1 55 01 57 89 +65 6317 8266

ernesto.haikewitsch@gemalto.com kristel.teyras@gemalto.com shintaro.suzuki@gemalto.com

De tekst van deze mededeling is een vertaling en mag geenszins als officieel worden beschouwd. De enige rechtsgeldige versie van de mededeling is die in de originele taal, het Engels, die dus voorrang heeft in geval van verschillen met de vertaling.

Persbericht (PDF)

Jul 11, 2016

HUG#2027429

Gemalto

Gemalto6 rue de la Verrerie, 92190 Meudon, France

* T. +33 1 55 01 50 00