Medewerker van stadstoezicht ernstig beledigd en mishandeld


Medewerker van stadstoezicht ernstig beledigd en mishandeld

Laatste update:
13-07-2016 | 10:31

's-Hertogenbosch - De politie hield dinsdagmiddag rond 16.30 uur een 21-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch aan op de Oostwal in haar woonplaats. De vrouw ging even daarvoor als een razende tekeer tegen een medewerker van stadstoezicht. De ambtenaar werd ernstig mishandeld en grof beledigd.

Kort daarvoor was het slachtoffer samen met zijn collega bezig met een controle van een auto op de Oostwal, toen de vrouw zich ermee begon te bemoeien. Ze stelde zich in haar voertuig achter de auto op en begon te claxonneren. De vrouw werd erop gewezen dat ze gewoon kon doorrijden, maar in
plaats daarvan bleef de automobiliste claxonneren.

Vlam in de pan

Toen de vrouw daarvoor een waarschuwing kreeg sloeg de vlam in de pan. De medewerkers van stadstoezicht werden grof beledigd en uitgescholden. Toen de vrouw daarop werd aangehouden voor belediging deelde ze met haar vuist een kaakslag uit. Alsof dat nog niet genoeg was trapte de vrouw dezelfde
medewerker in zijn kruis en beet met kracht in zijn bovenarm.

Spugen

Tijdens een worsteling die daarop volgde spuugde de vrouw de medewerker in het gezicht. In afwachting van de politie bleef ze tekeer gaan, waarbij de medewerkers op zeer grove wijze werden uitgescholden. De politie heeft de vrouw meegenomen naar het bureau. Ze zit vast voor verder onderzoek.

Verwerpelijk

De politie vindt dit soort agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak verwerpelijk en onacceptabel. Medewerkers van stadstoezicht moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd.

De medewerker van stadstoezicht maakt het naar omstandigheden redelijk. Hij heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan de bijtwond in zijn bovenarm. Daarna heeft hij aangifte gedaan.