Drietal aangehouden na toename auto-inbraken


Drietal aangehouden na toename auto-inbraken

Laatste update:
15-07-2016 | 10:57

Woordvoering:
Oost-Brabant

Eindhoven - De politie arresteerde donderdag 14 juli twee mannen (23 en 24 jaar oud) uit Eindhoven omdat ze verdacht worden van het plegen van enkele tientallen auto-inbraken. Een 52-jarige Eindhovenaar werd aangehouden omdat hij de gestolen goederen zou helen.

De politie constateerde dat het aantal aangiften van auto-inbraken in met name Eindhoven en Veldhoven sinds medio juni fors toenam. Het ging daarbij om zogenoemde `snelkraken', waarbij een autoruit werd ingetikt en de buit, zoals laptops en iPads, werd weggehaald. Vanuit de drie betrokken
basisteams (Eindhoven en De Kempen) en de districtsrecherche is een onderzoeksteam samengesteld dat de inbraken is gaan onderzoeken.

Aanhoudingen

Daarbij kwamen de twee jongste Eindhovenaren in beeld als verdachten van de kraken. Ze zijn donderdagochtend rond 7.00 uur in hun woningen aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De andere man wordt gezien als heler van het duo. Hij werd rond 9.30 uur in zijn woning in
Eindhoven opgepakt. In en bij zijn huis werden diverse goederen, geld en een auto in beslag genomen. De man is na verhoor heengezonden maar is nog wel verdachte.