Ontdek Alkmaar en de prachtige omgeving tijdens de Fiets4Daagse Alkmaar

Persbericht

Alkmaar, 18 februari 2016

Ontdek Alkmaar en de prachtige omgeving tijdens de Fiets4Daagse Alkmaar

-Inschrijving 1e Fiets4Daagse Alkmaar geopend-

Van 18 tot en met 21 juli wordt de eerste Fiets4Daagse Alkmaar verreden. Het nieuwe evenement van Le Champion wordt een uithangbord voor Alkmaar, de nieuw aangesloten gemeenten en de prachtige omgeving. In vier dagen geniet je van al het moois dat Alkmaar te bieden heeft. Je fietst langs de kust en door de duinen. En ontdekt de prachtige polders rondom de stad. Je vergaapt je aan kunst en cultuur op de route en speciaal voor gezinnen met jonge kinderen zijn de educatieve mogelijkheden eindeloos.

Met de Fiets4Daagse Alkmaar is er voor de stad nu voor alle recreatieve sporters iets te doen. Je kunt hardlopen tijdens Alkmaar City Run by night, Je kunt de wandelschoenen aantrekken voor de Plus Wandel4daagse Alkmaar en nú dus ook op de fiets stappen met deze 4daagse. Voor ieder wat wils.

De Fiets4Daagse Alkmaar is met drie afstanden van 30, 50 en 80 kilometer voor jong en oud, voor sportief of recreatief. Er is altijd een passende afstand te kiezen. Natuurlijk is er ook gedacht aan goede verzorging onderweg. Deen Supermarkten is naast Fiets4Daagse Hoorn ook voor Fiets4Daagse Alkmaar onze partner geworden. Er zijn langs de route ook meer dan voldoende plekjes om een terrasje te pakken of de picknickmand uit te stallen. Op de laatste dag zal er een feestelijk onthaal zijn in het sfeervolle en gezellige centrum van Alkmaar.

Een van de dagen staat speciaal in het teken van 30 jaar Fiets4Daagse Schoorl. Dit evenement gaat op in deze nieuwe fiets4daagse, maar een eerbetoon aan een van de oudste fietsevenementen van Le Champion en de vrijwilligers die dit hebben mogelijk gemaakt, is natuurlijk op zijn plaats.

Inschrijving geopend

Inschrijving is vanaf nu mogelijk via www.fiets4daagsealkmaar.nl. Wie zich voor 1 mei inschrijft doet dit tegen een gereduceerd tarief. Natuurlijk krijgen leden van Le Champion en NTFU korting op de inschrijving. Vanzelfsprekend is er ook daarna nog de mogelijkheid om in te schrijven én kunnen deelnemers gebruik maken van na-inschrijving.

Halve 4-Daagse

Tijdens de Fiets4Daagse Alkmaar is het ook mogelijk om deel te nemen aan een halve 4-Daagse. Je fietst dan 18 en 19 juli óf 20 en 21 juli. Zo beleef je ook een groot gedeelte van de sfeer en het plezier.

Fiets4Daagse Noord-Holland

Le Champion presenteert dit nieuwe evenement als onderdeel van Fiets4Daagse Noord-Holland waaronder ook de Fiets4Daagse Hoorn valt. Voor beide evenementen kunt u kijken op www.fiets4daagsenoordholland.nl.