Bewoner licht gewond na overval op woning


Bewoner licht gewond na overval op woning

Laatste update:
27-07-2016 | 10:51

Norg - Een 82-jarige man uit Norg is dinsdagavond licht gewond geraakt bij een poging tot overval. Rond 22.45 uur werd bij de woning van de bejaarde man en zijn vrouw (74) op de Meent aangebeld. De man opende de voordeur, waarna de overvaller met een mes in zijn hand de woning instapte. Hierop
ontstond een worsteling tussen de bewoner en de overvaller. Na de worsteling wist de bewoner de overvaller zijn huis uit te werken. De dader ging er zonder buit vandoor.

De 82-jarige raakte licht gewond. Na medische behandeling hoefde het slachtoffer niet mee naar het ziekenhuis. Voor beide echtlieden is slachtofferhulp ingeschakeld.

Signalement

Een zoektocht naar de overvaller bleef zonder resultaat. Zijn signalement luidt: een man, 175 - 180 meter lang, donkere kleding en droeg een donker masker voor zijn gezicht. De man sprak geen zuiver Nederlands en mogelijk met een buitenlands accent.

Getuigenoproep

De politie zoekt getuigen van de woningoverval. Mensen die iets van de overval hebben gezien of een man hebben gezien die voldoet aan het signalement, worden verzicht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. Het onderzoek naar de dader van de
overval is in volle gang. Daarin wordt ook gekeken of er verbanden bestaan met andere woningovervallen in Noord Nederland.

Preventie

Ten slotte adviseert de politie als bij mensen thuis wordt aangebeld eerst te checken wie voor de deur staat. Kijk via een raam eerst naar buiten of het om een bekende of onbekende persoon gaat. Ook kunnen mensen met de voordeur dicht aan de betreffende persoon vragen wat hij/zij komt doen.
Vooral in de avonduren is het verstandig om bij onbekenden niet zomaar de voordeur te openen. Kijk voor meer tips op onze speciale themapagina over woningovervallen.