Politie ontmantelt twee hennepkwekerijen


Politie ontmantelt twee hennepkwekerijen

Laatste update:
27-07-2016 | 12:05

Leiden - Agenten troffen dinsdagochtend 26 juli op de Diamantlaan en het Granaatplein twee in werking zijnde hennepkwekerijen aan. De hennep is samen met de aangetroffen apparatuur vernietigd.

De politie had een anonieme melding gekregen dat er mogelijk hennepkwekerijen aanwezig waren in panden op de Diamantlaan en het Granaatplein. Toen agenten poolshoogte namen troffen zij in beide panden een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal werden in de panden ongeveer 345 planten
aangetroffen. Zowel de hennepplanten als de aangetroffen apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook werd er illegaal elektriciteit afgenomen. In de panden was op dat moment niemand aanwezig. De politie doet onderzoek.

Hennepkwekerij: gevaar voor uw wijk!

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en
onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan.



Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.