Woningovervaller verrast door arrestatieteam


Woningovervaller verrast door arrestatieteam

Laatste update:
27-07-2016 | 13:55

Rotterdam - Dat je ooit tegen de lamp loopt, werd een 22-jarige overvaller vanochtend pijnlijk duidelijk. Een arrestatieteam van de politie ramde de voordeur uit zijn woning en lichtte de man van zijn bed.

Hij wordt er van verdacht dat hij op zaterdag 26 december 2015 een woningoverval heeft gepleegd, samen met enkele anderen. Bij de overval werd de 34-jarige bewoner van de woning aan de Stellendamhof in Rotterdam bedreigd, geslagen en vastgebonden.

De bewoner had eerder via een datingsite contact gelegd met een vrouw. Deze vrouw was ook in de woning aanwezig ten tijde van de overval. Zij liep al bellend rond toen het slachtoffer plotseling de deur open hoorde gaan. Enkele mannen stormden naar binnen en bedreigden het slachtoffer met een
vuurwapen, sloegen hem en bonden hem vast.

De mannen doorzochten de woning en gingen er met verschillende bezittingen van het slachtoffer vandoor, waaronder een pinpas en de autosleutels en auto van de man. Ook de vrouw was plotseling verdwenen.

De politie heeft haar identiteit echter snel kunnen achterhalen. In januari werd deze vrouw, in haar woning in Den Haag aangehouden. Korte tijd later werd een eerste mannelijke verdachte aangehouden als een van de mogelijke overvallers.

Vanmorgen werd de tweede mannelijke verdachte aangehouden, maar er is dus mogelijk sprake van dat er nog een derde overvaller in de woning is geweest. Vandaar dat het Regionaal Team Overvallen van de politie Eenheid Rotterdam het onderzoek voortzet. Meerdere aanhoudingen worden niet
uitgesloten.