Hilversum `pitcht' voor 3FM Serious Request 2017


Op vrijdag 22 juli is de aanbiedingsbrief voor Serious Request 2017 verstuurd naar 3FM. Daarmee dingt Hilversum nu officieel mee naar de komst van het Glazen huis, of zoals wethouder Wimar Jaeger van media het veelbetekenend noemt: `Het Glazen Thuis'.

De aanbiedingsbrief waarmee Hilversum pitcht voor 3FM Serious Request heeft dan ook de alleszeggende titel `Back to the roots'. Hilversum ziet de goede doelen actie van 3FM als een uitgelezen kans om `100 Jaar Mediastad 2018' met een groot mediaspektakel in te luiden.

Kern van Serious Request is dat een drietal DJ's zich een week voor kerst opsluiten in een glazen huis en uitsluitend leeft op vloeibaar voedsel. Daarmee maken zij een statement voor de inzamelingsacties voor het Rode Kruis. Jaarlijks is te zien wat het radiostation van 3FM in zes dagen
teweegbrengt: telkens weer slaagt Serious Request erin om miljoenen op te halen voor het goede doel. Een mooie uitdaging voor de bijna jarige mediastad.

Voor Hilversum is 2018 een bijzonder jaar, omdat het dan precies 100 jaar geleden is dat de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) werd opgericht. Deze was gevestigd op het Marktplein in het centrum van Hilversum, waar tot voor kort de Eurobioscoop gevestigd was.

Precies vanaf de plek waar de eerste radio-uitzendingen zijn gedaan en waar het allemaal begonnen is, wil Hilversum met Serious Request het 100-jarig jubileum feestelijk inluiden, samen met de DJ's van het bekende radiostation. `Het bijzondere van 3FM Serious Request is, dat de inzameling voor
het goede doel ook de kans biedt om de saamhorigheid tussen inwoners te vergroten,' benadrukt Jaeger, die ook nieuwe initiatieven ziet ontstaan door contacten tussen inwoners, bedrijven en verenigingen.

De raad heeft in november vorig jaar onder voorwaarden ingestemd met de `pitch' voor het naar Hilversum halen van het Glazen Huis. Aan die voorwaarden is nu voldaan. Nu is het is afwachten voor welke stad de radiozender kiest. Andere kandidaten voor Serious Request in 2017 zijn Arnhem,
Apeldoorn, Purmerend en mogelijk Middelburg en Lelystad. Dit jaar staat het Glazen Huis in Breda.