Aanhouding na uitgeven vals geld


Aanhouding na uitgeven vals geld

Laatste update:
28-07-2016 | 11:20

Woordvoering:
Oost-Nederland

Ermelo, Harderwijk - De politie heeft woensdag een 28-jarige Harderwijker aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij op dinsdag heeft betaald met drie valse bankbiljetten van 50 Euro.

Een 37-jarige man in Ermelo had zijn mobile telefoon via Marktplaats te koop aangeboden. Naar aanleiding daarvan werd hij benaderd door een man die de telefoon wel wilde kopen voor 150 Euro. Er werd een afspraak gemaakt en de man kocht de telefoon en betaalden met drie biljetten van 50 Euro.
Toen het slachtoffer ontdekte dat het geld vals was, deed hij direct aangifte. Op basis van het telefoonnummer waarmee de verdachte het slachtoffer had benaderd, kon zijn identiteit worden vastgesteld.
De 28-jarige Harderwijker kon daarop worden aangehouden. Hij deed afstand van de telefoon die hij met vals geld had gekocht.

Hoe herkent u vals geld?

Vals geld is meestal makkelijk te herkennen. Vaak zijn de biljetten kleurenkopieen van slechte kwaliteit, zonder echt watermerk. Sommige kenmerken kunt u zelf controleren: voelbare inkt, een hologram, een watermerk en de kleur van het cijfer dat linksonder staat verandert, als u het biljet
draait. Op de website van de Nederlandse Bank kunt u meer informatie vinden of u met echt of met vals geld te maken heeft: Informatie Vals Geld.

2016370289