ISIS in de Sinai dreigt met geweld tegen Joden en Israel

in Midden-Oosten / by Mike Durand / on 03/08/2016 at 16:01 / Tags: Egypte, Terrorisme, VS

De aan ISIS gelieerde Islamitische Staat in de Sinai, of Wilayat Sinai, heeft maandag een video met de titel "Woestijn Vlam" vrijgegeven. In de video zweren zij hun gewelddadige activiteiten zeer snel te zullen gaan richten op Joden en Israel. Verder blijkt uit de oorlogszuchtige taal dat ISIS in de Sinai de Italiaanse hoofdstad Rome wil veroveren en dat er spoedig aanslagen in de Italiaanse stad zullen plaatsvinden.

De ruim 35 minuten durende video zit vol met schokkende en gewelddadige beelden uit de Egyptische Sinai, zoals; aanslagen met bermbommen op materieel en manschappen van de Egyptische Veiligheidstroepen, scherpschutters die Egyptische manschappen letterlijk afschieten en de video eindigt met de executie van twee Egyptische soldaten die werden ontvoerd in het noorden van de Sinai provincie vanuit een controlepost nabij de stad al-Arish. Afgelopen zondag werd er nog een majoor van de Egyptische politie doodgeschoten in al-Arish en de aanslag werd opgeeist door ISIS in de Sinai. Buiten aanslagen op Egyptische veiligheidstroepen richt de terroristische groep zich ook op gewelddadigheden tegen Koptische christenen en toeristen in Egypte.

De verteller stelt verder dat het Egyptische leger, dat al meer dan twee jaar is de strijd tegen de islamitische terroristen en dievenbendes die zich ophouden in de provincie Sinai, machteloos is gebleken in haar acties 'om Israel te beschermen'. Zo zou Israel zijn begonnen met defensieve en offensieve maatregelen, zoals; strikte controle van de grens met Egypte, de inzet van meer manschappen langs de grens en het uitvoeren van luchtaanvallen in de Sinai provincie. Tevens zegt de verteller ,volgens de vertaling van het Amerikaanse Midden-Oosten onderzoeksinstituut MEMRI, dat het geweld in de Sinai "slechts het begin is" en dat de volgende "ontmoeting in Rome en Beit Al-Maqdis [Jeruzalem]" zal plaatsvinden. Hierop volgt een nog groter dreigement "O Joden, wacht op ons. De straf zal ernstig zijn en snel zullen jullie een hoge prijs betalen'.