Agent lost schot tijdens confrontatie met verdachte


Agent lost schot tijdens confrontatie met verdachte

Laatste update:
04-08-2016 | 11:40

Noordwijkerhout - Een agent schoot aan het Westerhout een man neer die probeerde hem te wurgen tijdens zijn aanhouding. Agenten controleerden de 36-jarige verdachte in de vroege ochtend van donderdag 4 augustus rond 04.45 uur omdat hij mogelijk onder invloed in een auto reed.

Agenten zagen op de Groenewege een personenauto met twee inzittenden slingerend over de weg rijden en hadden het vermoeden dat de bestuurder mogelijk onder invloed was. De bestuurder van de personenauto, een 36-jarige man uit Leiden, weigerde te stoppen en negeerde herhaaldelijk het stopteken.
Agenten zetten direct hierop de achtervolging in. De auto reed via het Weversland het Westerhout op. Op enig moment sprong de bestuurder uit de auto en sloeg op de vlucht een naastgelegen weiland in. Een van de agenten rende achter de verdachte aan terwijl de ander bij de passagier van de
verdachte bleef. Toen de agent de 36-jarige man probeerde aan te houden ontstond er een confrontatie. De agent zou door de verdachte in een wurggreep zijn genomen. De agent lostte hierop een schot op de verdachte. Hij werd vervolgens aangehouden en met een schotwond aan zijn been overgebracht
naar het ziekenhuis. De Rijksrecherche doet onder leiding van het OM onderzoek, zoals gebruikelijk wanneer een agent zijn dienstwapen gebruikt.