Dreigende `Sjabbat-staking' op Ben Gurion

in Israel / by Guy Muller / on 04/08/2016 at 12:06 /

Het luchthavenpersoneel op Israels internationale vliegveld dreigt de aankomende sjabbat strikt te houden en dus het werk neer te leggen van vrijdagavond tot zaterdag zonsondergang. Dit maakte de vakbond voor luchthavenpersoneel op Ben Gurion donderdag bekend. De aangekondigde staking is een reactie op het voornemen van het ministerie van Financien om ongeveer een half miljoen euro uit de winst van het vliegveld te halen. Geld dat volgens de bonden naar de verbetering van de arbeidsvoorwaarden voor flexwerkers moet gaan.

Een senior medewerker van de vakbond liet donderdag aan Walla weten woest te zijn over het plan: "Het is duidelijk dat geld opnemen zal resulteren in een tekort op de balans van de luchthaven, en dus zal leiden tot massaontslag. Hij voegde hier aan toe: "Het ministerie van Financien wil regeringsbeleid bekostigen met geld van de luchthaven."

De aangekondigde staking zal geen invloed hebben op inkomend vliegverkeer, alleen op vertrekkende vluchten. Ben Gurion wordt beheerd door het staatsbedrijf de Israelische Luchthaven Autoriteit en is het enige internationale vliegveld van Israel.