Verschillende verkeersregels EU verwarrend voor vakantiegangers


Utrecht, 20160804 -- Elk land heeft z’n eigen regels, ook als het op verkeersveiligheid aankomt. Daarom verschilt het per land welke voorwerpen verplicht zijn om mee te nemen in de auto. Dit zorgt voor veel verwarring en boetes onder vakantiegangers, aldus goedkoopsteautoverzekering.net.

Elk land mag zijn eigen eisen stellen als het op verkeersveiligheid aankomt. Dit resulteert in verwarrende taferelen voor de vakantiegangers, voor wie het vaak onduidelijk is welke voorwerpen nou verplicht zijn om in de auto te hebben in welk land. De gevarendriehoek, bijvoorbeeld, is het enige veiligheidsobject dat verplicht is in alle Europese landen, maar zelfs dit is niet eenduidig. Het verschilt per land hoeveel gevarendriehoeken er in uw auto moeten liggen en of ze binnen handbereik moeten zijn of niet. Sommige veiligheidsobjecten (zoals veiligheidshesjes en verbanddozen) zijn in enkele landen wel verplicht, maar niet voor auto’s met een Nederlands kenteken.

In Duitsland is dit het geval voor alle veiligheidsobjecten (gevarendriehoek, verbanddoos, veiligheidshesjes en reservelampjes). In tegenstelling tot Duitsland stelt Kroatië juist alle veiligheidsobjecten verplicht, ongeacht de herkomst van het nummerbord. Een andere verkeersverplichting is het milieuvignet. Dit vignet wordt tot nu toe enkel in sommige grote steden in Duitsland verplicht gesteld en wordt vaak door vakantiegangers over het hoofd gezien. De verwarring als gevolg van deze verschillende Europese verkeersregels levert steeds meer Nederlanders boetes op, omdat de laatste jaren de bestraffing van verkeersovertredingen binnen de EU strenger is geworden.