Gewapende overval metaalhandel Pernis


Gewapende overval metaalhandel Pernis

Laatste update:
13-08-2016 | 10:58

Rotterdam - Twee mannen hebben zaterdagochtend een gewapende overval gepleegd op een metaalverwerkingsbedrijf op de Bakkersoordsekade in Pernis. Een klant raakte licht gewond nadat hij een klap kreeg met een vuurwapen.

Even na negen uur 's morgens reed een auto het terrein van de metaalhandel op. Twee mannen stapten de zaak binnen waar zich twee personeelsleden en een klant bevonden. Beide mannen hielden een vuurwapen vast en bedreigden de aanwezigen.

Klant lichtgewond

Ze vroegen om geld en dwongen iedereen op de grond te gaan liggen. Het personeel en de klant moesten hun telefoons afgeven. De klant kreeg een klap met het vuurwapen. Hij is later door personeel van de ambulance nagekeken.

Buit

De telefoons zijn door de mannen meegenomen. Of de mannen daarnaast ook geld hebben meegenomen is nog onbekend.

Vluchtauto

De politie startte direct een onderzoek met meerdere eenheden en de politiehelikopter. Nabij het metrostation in Pernis troffen agenten een gestolen auto terug die qua kleur en formaat overeen kwam met de vluchtauto. De Forensische Opsporing heeft zowel bij het bedrijf als bij de mogelijke
vluchtauto sporenonderzoek gedaan.

Getuigen gezocht

Heeft u zaterdagochtend in de omgeving van Pernis verdachte omstandigheden waargenomen of heeft u andere informatie die voor het onderzoek relevant zouden kunnen zijn, dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of het tipformulier in dit bericht. Anoniem mag ook via M.
0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.