OM eist gevangenisstraffen tegen Alcatraz Wanted-leden


27 augustus 2016 - Arrondissementsparket Noord-Holland

4 Leden van Alcatraz Wanted stonden vrijdag terecht bij de rechtbank op Schiphol wegens verdenking van verboden wapenbezit.

In de nacht van 3 op 4 maart 2016 vertoonde een auto op de A9 opvallend rijgedrag. Ter hoogte van Badhoevedorp zette de politie de auto ter controle aan de kant. Allevier de inzittenden bleken bekenden van de politie en lid van motorclub Alcatraz Wanted, een supportclub van de Hells Angels. De
bijrijder van de auto, een 30-jarige man uit Zwolle, betreft de president van Alcatraz Wanted.

Tijdens de doorzoeking van de auto werd in de achterbak een pistoolmitrailleur met geluidsdemper aangetroffen. Bij vervolgonderzoek in 2 woningen werden nog een vuurwapen en munitie in beslag genomen.

De officier van justitie heeft vandaag gevangenisstraffen varierend van 1 tot 1,5 jaar cel geeist. Zij acht bewezen dat allevier de inzittenden van de auto wisten van de aanwezigheid van de pistoolmitrailleur met demper. De president van Alcatraz Wanted wordt daarnaast ook verdacht van bezit
van het wapen en de munitie die in zijn woning in Zwolle zijn aangetroffen. Tegen hem is de hoogste straf geeist. Een 31-jarige man uit Ede die achterin zat wordt ook verdacht van het bezit van amfetamine.

De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.

Leden van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG's) zijn regelmatig in verband te brengen met georganiseerde criminaliteit die de samenleving ondermijnt en met norm-overschrijdend gedrag.

Zij maken zich schuldig aan ernstige misdrijven. Ook is sprake van onderlinge rivaliteit tussen OMG's waarbij grof geweld niet wordt geschuwd. Dit tast de veiligheid van burgers en ondernemers aan.

Politie, Openbaar Ministerie, lokaal bestuur, Belastingdienst, FIOD en Koninklijke Marechaussee hebben hier extra aandacht voor. Iedereen dient zich namelijk aan wet- en regelgeving te houden. Met bestuurlijke maatregelen, strafrechtelijke vervolging en het onderzoeken van mogelijkheden voor
een civielrechtelijk verbod, wordt georganiseerde criminaliteit die de samenleving ondermijnt aangepakt en wordt de schijnbare onaantastbaarheid van OMG's doorbroken.

Deel dit op

*