Naamloos licht in Dresselhuyspaviljoen


HILVERSUM, 20160819 -- In september wordt in het Dresselhuyspaviljoen op het landgoed Zonnestraal te Hilversum weer een tentoonstelling gehouden. Nu zijn er vier kunstenaars bij betrokken, uit Groningen en uit Hilversum. Hun schilderkunst hangt in vier gangen en veertien kamers verdeeld over twee etages in het voormalige sanatorium van architect Duiker aan het Loosdrechtsebos 19 te Hilversum.

   De expositie Naamloos Licht wordt geopend op zondag 4 september om 14.00 uur met een welkom door Connie Rijbroek, gevolgd door een inleiding van Stef van Breugel, directeur museum Hilversum. De opening wordt muzikaal begeleid door Linda van der Spaa op dwarsfluit. Daarna presentatie van de kunstenaars door Elianne Keulemans.

   Als vervolg op de groep Urbain Painters uit Amsterdam die zich liet inspireren door de bijzondere architectuur met het aparte blauw, de witte muren en de natuurlijke omgeving gaan de Noorderlingen Drewes de Wit en Marian Brugman evenals Rob Abeling en Annemieke Kuhlemeier uit van frappante tegenstellingen in de moderne schilderkunst. Zo laat Marian Brugman zich inspireren door bestaande afbeeldingen van figuren en portretten waaruit ze fragmenten wegknipt om die te combineren tot collages in haar geschilderde composities. Drewes de Wit daarentegen werkt abstract, op zoek naar het licht in een ruimtelijke orde.

   Het Hilversumse schilderspaar vormt eveneens een tegengesteld duo: Annemieke Kuhlemeier en Rob Abeling exposeerden eerder, in najaar 2015, in het Dresselhuyspaviljoen met Verschijning. Annemieke legt de nadruk op de kleur in verschillende verbeelde figuraties en Rob komt meestal uit op fijn abstract werk waarin de schakeringen van het licht worden geaccentueerd.

   De tentoonstelling is open op vrijdag, zaterdag en zondag, 13.00 – 17.00 uur en duurt tot en met 2 oktober. Op zondag 25 september zijn er speciale rondleidingen.