Multidisciplinair festival Sterrenstof beleeft primeur in Amsterdam


Zondag 4 september bij Pllek, NDSM-werf

Amsterdam, 20160819 -- Op zondag 4 september vindt er een opvallend nieuw festival plaats bij Pllek in Amsterdam. Sterrenstof is er voor iedereen die met een open blik kijkt naar filosofie, theologie, astronomie, spiritualiteit en maatschappelijke reflectie. Verwacht o.a. live muziek, DJs, lezingen door invloedrijke denkers, boeiende workshops en een speels en tegelijkertijd inspirerend kinderprogramma. Het festival daagt op een lichtvoetige manier uit om na te denken over ons collectieve doen en denken. 

Programma
Denk aan een live demonstratie van de wereldberoemde Wim “The Iceman” Hof methode, een cursus mediteren of een uitleg over het fenomeen lucide dromen. Dat alles in een informele setting bij het knusse Pllek, met doorlopend muzikale performances en niemand minder dan headliner SKIP&DIE, het Nederlandse wereldtalent Pink Oculus dat optreedt naast internationaal exotische DJ’s als Auntie Flo (UK), Martha van Straaten (DE) en live performances van o.a. Wicked Jazz Sounds en Matsumoto Zuko (JAP). 

Gastronomie
Van astronomie tot gastronomie: om ook de fysieke motor draaiende te houden verzorgt Pllek een Asian Fusion menu, eet je vegan bij Laih Laih’s Happy Belly stand en maak je bij de Microbar kennis met insecten als delicatesse.

Voor de kids
Voor de kleintjes is er genoeg te doen, met onder andere het Yogi Kindertheater, de Supersterren Kosmische Photobooth & Schmink, een lezing sterrenkunde: 'De magie van ons Heelal' en nog veel meer..

Concept
Sterrenstof viert onze gedeelde oorsprong: de restanten uit ontploffingen van sterren vormen de basis van de bouwstenen van ons lichaam – het DNA – dat voor alle mensen voor 99.9% overeenkomt. Reden genoeg dus voor een feestje!