Vrouw raakt gewond tijdens gevecht met insluiper


Vrouw raakt gewond tijdens gevecht met insluiper

Laatste update:
04-09-2016 | 10:29

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Teteringen - Een 48-jarige vrouw stond zaterdagmiddag 3 september 2016 onverwacht oog in oog met een inbreker. Er volgde een schermutseling. De inbreker sloeg op de vlucht en ging er vandoor in de auto van de vrouw. De 31-jarige verdachte werd zaterdagavond door de politie ingerekend.

De aangeefster bevond zich rond 16.40 uur op de eerste verdieping van haar huis in de Valkenstraat. In een flits zag ze een onbekende man voorbij komen. Het bleek een inbreker te zijn, die spullen uit haar huis wilde meenemen. Er ontstond een gevecht waarbij de vrouw licht gewond raakte. De
indringer zag kans om te ontkomen en ging er vandoor met de zwarte Mini Cooper van de vrouw.

Zoekactie

Gewaarschuwde agenten ontfermden zich over het geschrokken slachtoffer en namen een aangifte van haar op. Ze werd door ambulancepersoneel medische verzorgd omdat ze een aantal klappen had moeten incasseren. Andere politie-eenheden zochten ondertussen de omgeving af naar de dader en de gestolen
auto. Daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet. In een Burgernet bericht werd het signalement van de dader verspreid.

Arrestatie

Op beelden van bewakingscamera's van de woning herkenden agenten de verdachte. Het zou gaan om een 31-jarige man uit Breda. Verschillende rechercheurs gingen actief op zoek naar hem en troffen hem rond 19.45 uur aan in Breda. Hij werd gearresteerd op verdenking van diefstal met geweldpleging.
Ook de gestolen Mini Cooper werd in de omgeving terug gevonden. De verdachte is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten in het cellencomplex.