Westervoortsebrug zondag 4 september 17.00 uur weer open voor al het verkeer | Rijkswaterstaat

Westervoortsebrug zondag 4 september 17.00 uur weer open voor al het verkeer

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 02 september 2016- Laatste update: 02 september 2016 17:30 uur

Rijkswaterstaat en de gemeenten Arnhem en Westervoort openen de Westervoortsebrug zondagmiddag 4 september 17.00 uur. Auto-, motor- en vrachtverkeer kan dan weer gebruik maken van de brug.

Tussen september en december wordt aan de onderzijde van de brug gewerkt, waarna de onderhoudswerkzaamheden aan de brug zijn afgerond. Met deze werkzaamheden behouden we de goede kwaliteit van de brug. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Tijdens de afsluiting is de staalconstructie van de brug deels geschilderd. Ook is de bovenste laag van het fietspad vervangen. Vanaf zondagmiddag 4 september kan al het verkeer weer over de brug rijden. (Brom)fietsers, brommobielen en voetgangers maken dan weer gebruik van het vernieuwde fietspad. Vanaf 5 september wordt de staalconstructie aan de onderzijde van de brug gestraald en geschilderd. Eerst een deel aan de Westervoortse zijde en daarna wordt er gewerkt aan de Arnhemse zijde. In december zijn alle werkzaamheden gereed.

Werkzaamheden Hamersestraat/Dorpstraat

Tijdens de afsluiting van de brug is de gemeente Westervoort gestart met de werkzaamheden aan de Hamersestraat/Dorpstraat. De werkzaamheden van Rijkswaterstaat en de gemeente zijn gelijktijdig gepland, omdat beide werkzaamheden het doorgaand verkeer tussen Arnhem en Duiven/Zevenaar stremmen. Hierdoor is de hinderperiode korter. De werkzaamheden Hamersestraat/Dorpstraat duren tot circa half oktober. Doorgaand verkeer wordt daarom tot half oktober nog omgeleid via de A12. Lokaal verkeer tussen Arnhem en Westervoort kan nu wel gebruik maken van de Westervoortsebrug.

Samenwerking

Rijkswaterstaat en de gemeenten Arnhem en Westervoort werken samen aan het onderhoud. Rijkswaterstaat doet dit vanuit zijn rol als eigenaar van de brug, de gemeente Arnhem vanuit haar rol als wegbeheerder van de Zevenaarseweg en de gemeente Westervoort vanuit haar rol als wegbeheerder van de Brugweg en van de Hamersestraat/Dorpstraat.

Meer informatie

Actuele informatie over de omleidingsroute vindt u op de website van de gemeente Arnhem. Kijk voor algemene informatie op de projectpagina IJssel: onderhoud Westervoortsebrug. U kunt ook bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10.00 uur tot 18.30 uur.

Voor informatie over de werkzaamheden Hamersestraat/Dorpstraat kunt u terecht bij de gemeente Westervoort, 026 317 99 11.