Activiteiten Havenziekenhuis in de week van de alfabetisering

25 augustus 2016 Week-van-de-alfabetisering-web

1 op de 5 volwassen Rotterdammers heeft moeite met lezen en schrijven. Ook het Havenziekenhuis ziet regelmatig patienten die tegen dit probleem aanlopen. Het Havenziekenhuis is sinds 5 jaar bondgenoot van de gemeente Rotterdam in de strijd tegen laaggeletterdheid. Van 5 tot en met 11 september is het de `Week van de Alfabetisering' en landelijk worden er allerlei activiteiten georganiseerd om laaggeletterdheid onder de aandacht van zo veel mogelijk mensen. Ook het Havenziekenhuis doet mee met diverse activiteiten. Het programma ziet er als volgt uit:

Maandag 5 september om 16.15 uur: Vlaggenparade

De Havenziekenhuisvlag wordt gehesen in de vlaggenparade bij de Erasmusbrug. Het thema is `Taal raakt ons'. In het ziekenhuis zelf kunnen patienten voor wie lezen te vermoeiend of lastig is de hele week gebruik maken van extra luisterboeken.

Dinsdag 6 september van 12.15 -13.00 uur: Workshop voor zorgprofessionals

In de BE Ruyszaal: workshop voor zorgprofessionals `tips voor taalgebruik' bij migranten o.a. door Fadua el Bouazzaoui van de Stichting Voorlichters Gezondheid.

Donderdag 8 september: Boekenbeurs

Boekenbeurs voor Havenziekenhuismedewerkers: `ruilen zonder huilen'.

Vrijdag 9 september: Nieuwe voorleesboekjes voor kinderen

Nieuwe voorleesboekjes voor kinderen die geholpen worden aan hun amandelen of buisjes in hun oren krijgen. Met `Het oor van Leonoor' en `IJs voor Matthijs' worden kinderen via begrijpelijke taal op hun eigen niveau beter voorbereid op hun operatie.