Ongeval Lijnbaansgracht: getuigen gezocht


Ongeval Lijnbaansgracht: getuigen gezocht

Laatste update:
06-09-2016 | 15:59

Amsterdam - In de vroege ochtend van zaterdag 13 augustus is op de Lijnbaansgracht een fietser aangereden door een scooter. De fietser is hierbij ernstig gewond geraakt aan zijn been. De scooterbestuurder en zijn passagier zijn door gereden.

De 35-jarige fietser reed om ongeveer 3.25 uur op de Lijnbaansgracht. Hij kwam vanaf de Westerstraat en fietste in de richting van het Leidseplein. Een scooter met daarop twee mannen haalde hem in, waarbij de betrokkenen elkaar raakten. De fietser viel en liep ernstig letsel op aan zijn been.
De scooterrijders reden door en lieten de gevallen fietser hulpeloos achter op straat. Enkele minuten later schoten voorbijgangers het slachtoffer te hulp en seinden de hulpdiensten in.

Getuigen gezocht

Het slachtoffer kan zich slechts herinneren dat de mannen op de scooter donkere kleding droegen. Getuigen hebben zich tot nu toe niet gemeld. Omdat het ongeval in een weekendnacht (vrijdag op zaterdag)gebeurde bestaat het vermoeden dat er ten tijde van het ongeval meer mensen op straat waren.
De politie roept getuigen en de scooterrijders op zich alsnog te melden via 0900-8844.