Een visitekaartje met de snelheid van het licht


WESTERBROEK, 20160906 -- Online aanbieders van producten-op-maat gaan ook mee in de trend van snel, sneller, snelst. Zoals onlinedrukker Reclameland dat vanaf nu drukwerk dat voor zes uur ‘s avonds wordt besteld, de volgende ochtend voor elf uur kant en klaar aflevert.

Wouter Haan van Reclameland is er hoorbaar trots op: vanaf nu zijn de aanlevertijden voor drukwerk bij Reclameland verschoven naar zes uur ’s middags. Dat betekent dat klanten die drukwerk zoals flyers, visitekaartjes, banners en spandoeken door Reclameland willen laten maken, later hun opdracht kunnen aanleveren maar het kant-en-klare product wel de volgende dag in huis hebben.

[Reclameland levert visitekaartje met de snelheid van het licht]


Extra ruimte
Haan verklaart de versnelling van productie en levering vanuit het feit dat klanten online steeds veeleisender zijn geworden. “Wat de gewoonte bij webshops is geworden, vandaag besteld en morgen in huis, bestond natuurlijk al in de wereld van het drukwerk. Maar door de deadline nu nog verder te verleggen, geven we klanten extra ruimte bij het plaatsen van een last minute bestelling.”

Van het totale aantal klanten dat bij Reclameland drukwerk besteld, schat Haan in dat zo’n vijfentwintig procent een spoedbestelling plaatst. Klanten betalen hier overigens wel een toeslag voor. Haan: “Maar bij een prijs van een kleine twee tientjes voor duizend kaartjes, loopt dat niet echt in de papieren.”

Scherpe prijs
De reden dat Reclameland scherp geprijsd drukwerk levert zonder concessies te hoeven doen aan de kwaliteit, ligt volgens Haan aan de efficiënte manier waarop het bestelproces is ingericht. “Klanten die bij ons drukwerk bestellen, kunnen vooraf drukwerkvoorbeelden aanvragen zodat ze een weloverwogen keuze voor het type en de kwaliteit papier kunnen maken.”

Vervolgens levert de klant via de website zelf het ontwerp aan. “Door dat dit bij de opdrachtgever te leggen, kan er tegen een zeer scherpe prijs geleverd worden”, aldus Haan.

Huisstijl
Reclameland is niet de enige online aanbieder van snel geleverd drukwerk. Andere online aanbieders zijn bijvoorbeeld Flyerzone en Drukland. Maar volgens Haan zijn ze wel de enige die het hele productieproces in eigen huis voor hun rekening nemen. “Dat wij het drukwerk niet uitbesteden maar zelf doen, heeft voordelen voor de kwaliteit, snelheid en afwerkmogelijkheden. Zo kan de klant ook producten bedenken en bestellen die niet op de site staan.

Reclameland levert zowel in Nederland als in België.