Woninginbrekers gearresteerd


Woninginbrekers gearresteerd

Laatste update:
07-09-2016 | 11:19

Almere - Op dinsdagmorgen 6 september heeft de politie twee woninginbrekers aangehouden. Zij bleken het gemunt te hebben op een woning aan de Bosgouw.

Rond 11.00 uur meldde een getuige dat twee mannen zich ophielden in de omgeving van de bewuste woning. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse waarbij bleek dat de verdachten zich in de achtertuin bevonden en probeerden in te breken bij de woning. Agenten maakten zich kenbaar en
sommeerden de verdachten te blijven staan. Voor de twee inbrekers was dit een startschot want zij probeerden direct aan de agenten te ontkomen door over de tuinschuttingen een goed heenkomen te zoeken.

Gesloten voordeur

Een van hen, een 17-jarige jongen uit Almere, kon in de achtertuin van een belendende woning door achtervolgende agenten worden aangehouden. De tweede verdachte, een 21-jarige man uit Almere, probeerde te ontkomen door een andere woning in te rennen. Hij had echter niet gerekend op een
afgesloten voordeur waarna ook deze verdachte kon worden ingerekend.

Huiszoeking

Na de arrestatie is door rechercheurs van het woninginbrakenteam, in aanwezigheid van een rechter-commissaris, een huiszoeking gedaan in de woning van beide verdachten. Meerdere goederen zijn hierbij in beslag genomen voor verder onderzoek. De Almeerders zijn ingesloten en worden verhoord.