Tweede verdachte aangehouden voor bedreigingen na Turkse couppoging


Tweede verdachte aangehouden voor bedreigingen na Turkse couppoging

Laatste update:
07-09-2016 | 12:26

Rotterdam - Een 43 -jarige Rotterdammer is woensdag aangehouden op verdenking van onder andere opruiing, bedreiging en het aanzetten tot haat na de couppoging in Turkije.

Kasten vol met ordners Kasten vol met ordners

De man deed dit op social media. Bij zijn aanhouding is een telefoon in beslag genomen.

In Rotterdam onderzoekt een politieteam onder leiding van een officier van justitie de aangiften en meldingen die zijn gedaan na de couppoging in Turkije in juli. Bij de Rotterdamse politie en OM zijn inmiddels ruim 80 aangiften en meldingen gedaan. Daar zitten, zoals het zich nu laat aanzien,
ook dubbelingen bij: aangiften (of meldingen) die gaan over dezelfde uitlating(en). Ook zijn er aangiftes die niet direct leiden tot het vermoeden van een strafbaar feit.

Maandag 5 september werd al een 42-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op onder andere verdenking van opruiing, belediging, haatzaaien en bedreiging. Of de 43-jarige Rotterdammer wordt voorgeleid wordt later beslist.

Het onderzoek van het speciale politieteam wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Zie ook https://www.politie.nl/nieuws/2016/september/5/07-rotterdam-man-aangehouden-voor-bedreigingen-na-turkse-couppoging.html