Politie zoekt getuigen van laffe babbeltruc bij bejaarde man


Politie zoekt getuigen van laffe babbeltruc bij bejaarde man

Laatste update:
07-09-2016 | 14:10

Zenderen - De politie onderzoekt een laffe babbeltruc op een bejaarde bewoner van een woning aan de Grote Bavenkelsweg in Zenderen op dinsdag 6 september. De politie roept getuigen op om zich te melden.

De bewoner stond omstreeks 13.30 uur buiten zijn woning. Twee mannen kwamen het erf op en spraken de bewoner aan. Tijdens het gesprek blokkeerden zij de weg naar de woning. De bewoner vertrouwde het niet en kon na enige tijd toch langs de mannen lopen. Hij zag op dat moment een derde man uit
zijn woning komen die er met de twee anderen in een auto vandoor ging. Uit de woning werden voor zover nu bekend een geldbedrag en een pasje gestolen.

De politie ging direct na de melding ter plaatse. Er werd sporenonderzoek verricht, met speurhonden gezocht en er werd een buurtonderzoek uitgevoerd. Helaas tot nu toe zonder succes.

Signalement

Mogelijk hebben getuigen de drie mannen gezien bij de woning of in de omgeving. Van hen is het volgende signalement bekend:

* Man 1 was ongeveer 1.70m lang, had een stevig postuur en droeg donkere kleding. De man had een getint uiterlijk;
* Man 2 was ongeveer 1.80/1.85m en had een normaal postuur. Hij droeg een opvallend wit overhemd;
* Man 3 had een Zuid Europees uiterlijk en had een klein snorretje. Hij is ongeveer 1.70m lang en had donker haar. De man droeg een lichtgekleurde broek en jas.

Getuigenoproep

De politie zoekt getuigen die mogelijk informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek. Heeft u op dinsdag 6 september rond 14.00 uur of eerder iets verdachts gezien op of rond de Grote Bavenkelsweg? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Melden kan ook
anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.



2016440608 FB