Rechercheonderzoek synthetische drugs leidt tot grote vangst


Rechercheonderzoek synthetische drugs leidt tot grote vangst

Laatste update:
07-09-2016 | 15:57

Den Haag - Een grootschalig onderzoek naar de productie van synthetische drugs van de Dienst Regionale Recherche leidde dinsdag 6 september tot de aanhouding van acht verdachten en de inbeslagname van een grote hoeveelheid synthetische drugs, chemicalien, wapens en explosieven.

Naar aanleiding van een op 10 januari 2016 aangetroffen drugslaboratorium in De Lier startte de politie een nader onderzoek. Tijdens dit onderzoek kreeg het team zicht op een groepering die zich op grote schaal bezig hield met de productie van synthetische drugs.

Doorzoekingen en aanhoudingen

Op 17 locaties binnen de Regio Den Haag werden dinsdag invallen gedaan waarbij ruim 120 politiemensen betrokken waren.
Agenten troffen meerdere productieplaatsen ten behoeve van synthetische drugs aan, waaronder een mobiel laboratorium. De groepering maakte onder andere gebruik van zeecontainers voor de opslag van chemicalien. Tijdens de doorzoekingen ontdekten agenten een ruime hoeveelheid MDMA, goed voor de
productie van enkele miljoenen xtc pillen.

Bij een doorzoeking in een woning aan de Hellingweg in Scheveningen werden onder andere een Kalasjnikov en een handgranaat aangetroffen. De EOD maakte deze handgranaat onklaar. Ook op de andere locaties werden vuurwapens en verdovende middelen gevonden. De politie trof in een van de woningen
een koffer aan met een grote hoeveelheid contant geld in diverse coupures. Ook op andere zoekplaatsen werden geld, dure sieraden en valse identiteitsbewijzen in beslag genomen. De ontmanteling van de productieplaatsen duurde tot in de late avonduren.

AT inval

Verder onderzoek

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit en brengt daarom in het belang van het onderzoek nog geen verdere specifieke informatie over verdachten en locaties naar buiten.