Zeven hennepkwekerijen geruimd


Zeven hennepkwekerijen geruimd

Laatste update:
07-09-2016 | 17:08

Tilburg - De politie heeft vandaag op zeven locaties in de eenheid Zeeland-West Brabant hennep geruimd. Er werden in totaal 1371 planten in beslag genomen. Er werden twee aanhoudingen verricht. Op een van de locaties werden bij de bewoner drie vuurwapens waarvoor hij een vergunning had mee
genomen omdat een verlofhouder van onbesproken gedrag moet zijn.

In Vlissingen, in een pand aan de van Dishoeckstraat stonden 410 planten, er werd een verdachte aangehouden. In Baarland werd aan de Wilhelminastraat een plantage ontdekt met 96 planten.



In Breda werd een kwekerij geruimd met 132 planten aan de Anna van Lotharingentoren, In een pand aan de Plataanstraat stonden 5 planten.



In Tilburg werd op de Schreierstorenstraat een plantage met 168 hennepplanten ontdekt. Er werd een verdachte gearresteerd. Er was sprake van stroomdiefstal. Ook zijn aanwijzingen voor een eerdere oogst. Er is 3000 euro aan contant geld in beslag genomen.



In Etten-Leur was het op twee plekken prijs. In een woning aan het Markenland werden 418 planten geruimd. Op een adres aan de Paukeslag stonden 142 planten. Hier is een zelfbouw Harley en een motor in beslag genomen. Ook werd een boksbeugel en 6500 euro aan contant geld in beslag genomen.

Prioriteit

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers
die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

* via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
* via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
* anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
* via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999