Oshkosh Defense presenteert de Joint Light Tactical Vehicle op de DVD in de VK

OSHKOSH, Wisconsin-(BUSINESS WIRE)- Oshkosh Defense, LLC, een bedrijf van Oshkosh Corporation (NYSE:OSK), zal het Joint Light Tactical Vehicle ( JLTV) van het bedrijf presenteren bij de Dynamic Vehicle Demonstration (DVD) op 7-8 september 2016 in Bedfordshire, VK op de Millbrook Proving Grounds.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: www.businesswire.com/news/home/20160906006675/nl/

The Oshkosh JLTV delivers unprecedented off-road mobility and protection at an affordable price. (Ph ...The Oshkosh JLTV delivers unprecedented off-road mobility and protection at an affordable price. (Photo: Business Wire)

"Het JLTV-programma biedt bondgenoten van de VS de gelegenheid om hun troepen te voorzien van de meest capabele lichte tactische voertuigen ter wereld, tegen een betaalbare prijs," aldus John Bryant, senior vice president van Oshkosh Corporation en president van Oshkosh Defense. "Tijdens de JLTV-competitie in de VS presenteerde Oshkosh een oplossing voor voertuigen, C4ISR-integratie, kits en trailers die de hoogste score voor prestatie en waarde kregen tijdens de gehele diepgaande, meerjarige test- en beoordelingsverrichtingen. Qua technische prestatie, kosten en operationele capaciteit is de JLTV over het algemeen de best geprijsde optie op de markt voor lichte tactische voertuigen."

Over het Amerikaanse JLTV-programma

Het Amerikaanse JLTV-programma vult een cruciaal capaciteitshiaat door een groot deel van de verouderde gepansterde HMMWV-vloot te vervangen door een modern, licht, beveiligd voertuig. De JLTV biedt ongekende bescherming en off-road mobiliteit, evenals transporteerbaarheid via lucht, land en zee. Het JLTV-productiecontract met de VS vereist van Oshkosh de levering van een totaal van circa 17.000 volledig geintegreerde voertuigen, evenals kits en diensten gedurende een periode van acht jaar, waarbij de eerste voertuiglevering in oktober 2016 zal plaatsvinden.

De technische mogelijkheden van de Oshkosh JLTV

De Oshkosh JLTV levert het nieuwste op het gebied van de automobieltechnologie, het Oshkosh Core1080(TM) beveiligingssysteem voor de bemanning en het Oshkosh TAK-4i(TM) intelligente onafhankelijke veersysteem voor de ultieme combinatie van bescherming en mobiliteit. De JLTV-groep van voertuigen omvat twee varianten: een tweezits- en een vierzitsvariant, evenals een bijbehorende aanhangwagen. De tweezitsvariant omvat een enkel basisvoertuigplatform, de Utility. De vierzitsvariant omvat twee basisvoertuigplatforms: de General Purpose en de Close Combat Weapons Carrier. De JLTV-General Purpose is ook verkrijgbaar in een configuratie voor vervoermiddelen voor zware vuurwapens (Heavy Guns Carrier configuration).

De Oshkosh JLTV is schaalbaar en aanpasbaar voor toekomstige missies en onbekende dreigingen in de komende decennia. Troepen kunnen van hun JLTV's het volgende verwachten:

* Een voertuig 1/3 kleiner en 1/3 lichter dan de Oshkosh MRAP All-Terrain Vehicle, of M-ATV

* Off-road snelheden 70 procent hoger dan de huidige gulden standaard, de Oshkosh M-ATV

* Een modulair ontwerp dat snel en en efficient kan worden uitgerust voor een volledig scala aan missies

* Een hoge kracht-gewichtverhouding voor snel accellereren, on- en off-grade

* Geheel transporteerbaar via de lucht of over zee, zoals per C130, CH-53 en CH-47 of een ander vliegtuig met vergelijkbare capaciteiten

* Netwerkgereed voor naadloze integratie van een volledige serie C4ISR- en wapensystemen te integreren

* Superieure rijkwaliteit

Oshkosh diensten voor het VK

Oshkosh Corporation levert sinds 2001 aan het Engelse Ministry of Defence (MoD) apparatuur en voertuigen voor verschillende missies waaronder militaire activiteiten, onderhoud en hanteren van materieel, reageren bij brand en noodsituaties en algemene openbare taken.

* Oshkosh Defense levert diensten voor de Wheeled Tanker- en Heavy Equipment Transporter-programma's van het MoD, waaronder geintegreerde logistieke ondersteuning en onderhoud

* Oshkosh Airport Products levert de Striker, een luchthavenhulp- en brandbestrijdingsvoertuig (airport rescue and firefighting, ARFF) voor Manchester Airport, Cardiff Airport, Liverpool John Lennon Airport en Birmingham-Shuttlesworth International Airport

Daarnaast levert JLG Industries (een bedrijf van de Oshkosh Corporation) een volledig scala van toegangsapparatuur waaronder elektrische en hybride hoogwerkers, verticale liften, schaarliften, materiaalopslag- en telescoopladers, aan klanten in het VK.

"De activiteiten van Oshkosh in het VK zijn onder meer technische en productondersteuningsdiensten voor het MoD, gemeentelijke en commerciele klanten," aldus Bryant. "Wij hebben een brede portefeuille van apparatuur, voertuigen en onderhoudsoplossingen voor topprestaties die uitstekend tegemoet komen aan de missievereisten in het Verenigd Koninkrijk."

DVD is een forum voor de industrie en het personeel van het ministerie van defensie dat betrokken is bij de Land Equipment-sector om ideeen te ontwikkelen over de huidige en toekomstige capaciteit die nodig is voor defensie-activiteiten, en wordt gezamenlijk gesponsord door het hoofdkantoor van de British Army en Defence Equipment & Support (DE&S). De leiding van Oshkosh Defense zal beschikbaar zijn voor het bespreken van de Oshkosh JLTV en de portefeuille van voertuigen, technologieen en integratiemogelijkheden van het bedrijf bijChalet OR-29 bij de DVD 2016.

Over Oshkosh Defense

Oshkosh Defense is een vooraanstaand leverancier van tactische voertuigen en levenscyclusonderhoudsdiensten. Sinds decennia mobiliseert Oshkosh militaire en veiligheidstroepen over de hele wereld door het aanbieden van een volledige portefeuille van zware, medium, lichte en zeer beveiligde militaire voertuigen om de missies van onze klanten te ondersteunen. Daarnaast biedt Oshkosh geavanceerde technologieen en voertuigonderdelen zoals TAK-4(R) onafhankelijke veersystemen, TerraMax(R) onbemande grondvoertuigoplossingen, Command Zone(TM) geintegreerde controle- en diagnosesystemen, en ProPulse(R) diesel-elektrische en on-board voertuigvoedingsoplossingen, om zijn klanten te voorzien van technisch voordeel tijdens de uitvoering van hun missies. Elk Oshkosh-voertuig wordt ondersteund door een team van defensie-industriedeskundigen en een compleet assortiment onderhouds- en opleidingsdiensten om gereedheid en prestatie van de vloot te optimaliseren. Oshkosh Defense, LLC is een Oshkosh Corporation-bedrijf [NYSE:OSK].

Ga voor meer informatie over Oshkosh Defense naar onze website: www.oshkoshdefense.com.

Over Oshkosh Corporation

Oshkosh Corporation is een vooraanstaande ontwerper, fabrikant en verkoper van een breed scala aan hoogwerkers, voertuigen voor commercieel gebruik, brandweer- en hulpdiensten, militaire en specialistische voertuigen en carrosserieen. Oshkosh Corporation produceert, distribueert en biedt service voor producten onder de merknamen Oshkosh(R), JLG(R), Pierce(R), McNeilus(R), Jerr-Dan(R), Frontline(TM), CON-E-CO(R), London(R) en IMT(R). De producten van Oshkosh worden wereldwijd gewaardeerd door verhuurbedrijven, betonplaatsings- en afvalverzamelingsbedrijven, brandweer- en hulpdienstafdelingen, gemeentelijke en luchthavendiensten en defensie, waar hoge kwaliteit, superieure prestatie, gedegen betrouwbaarheid en waarde op de lange termijn van het allergrootste belang zijn. Ga voor meer informatie naar www.oshkoshcorporation.com.

(R), TM Alle merknamen die in dit persbericht worden genoemd zijn handelsmerken van Oshkosh Corporation of haar dochterondernemingen.

Op de toekomst gerichte uitspraken

Dit persbericht bevat bepaalde verklaringen waarover het bedrijf van mening is dat het op de toekomst gerichte verklaringen ("forward-looking statements") zijn, binnen de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Alle verklaringen behalve verklaringen over historische feiten, inclusief, zonder beperking, verklaringen over de toekomstige financiele positie van het bedrijf, bedrijfsstrategie, doelstellingen, verwachte verkoop, kosten, winst, kapitaaluitgaven, schuldenniveaus en geldstromen van het bedrijf, en plannen en doelen voor beheer van toekomstige activiteiten, zijn toekomstgerichte verklaringen. Indien in dit persbericht gebruikt, zijn woorden zoals "kunnen," "zullen," "verwachten," "voorhebben," "schatten," "anticiperen," "geloven," "moeten," "ramen" of "plannen" of de ontkennende vorm ervan, of variaties erop, of soortgelijke terminologie, over het algemeen bedoeld om toekomstgerichte verklaringen te identificeren. Deze op de toekomst gerichte verklaringen zijn geen garantie voor toekomstige prestaties en zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden, aannames en andere factoren, waarvan sommige buiten de invloed van het bedrijf vallen, die ertoe kunnen leiden dat werkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van die die expliciet of impliciet in deze op de toekomst gerichte verklaringen kenbaar zijn gemaakt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20160906006675/nl/

Contacts

Oshkosh Defense

Jennifer Christiansen, 920-966-5635

Vice President, Business Development

(jchristiansen@defense.oshkos) hcorp.com