Onderwerpen Onder de Loep donderdag 8 september


Onderwerpen Onder de Loep donderdag 8 september

Laatste update:
08-09-2016 | 10:56

Olst, Diepenveen, Raalte, Zwolle, Almelo, Hengelo, Ommen, Enschede - In de uitzending van het opsporingsprogramma Onder de Loep op RTV Oost van donderdag 8 september worden de onderstaande onderwerpen behandeld. De eerste uitzending is om 17.45 uur en wordt ieder uur herhaald.

Olst/Diepenveen/Raalte, overvallen op metaalhandelaren

In de afgelopen maanden zijn meerdere metaalhandelaren beroofd. De meest recente beroving vond plaats op vrijdagochtend 26 augustus in Olst. Toen werd een vrouw in haar woonwagen overvallen door meerdere personen. Na de overval gingen de daders er vandoor in een blauwe Skoda. Deze werd later
teruggevonden in Diepenveen. Dezelfde auto werd enkele weken ervoor ook gezien bij een poging overval in Raalte. In de uitzending meer achtergrondinformatie, vragen en beelden van de bewuste blauwe Skoda.

2016420535

Zwolle, overval op klokkenmaker

Op vrijdagmorgen 26 augustus werd een klokkenmaker in zijn winkel aan de Madurastraat overvallen door een onbekende jongeman met een wapen. In de uitzending een interview met het slachtoffer en meerdere vragen over deze overval.

2016420584

Hengelo, mishandeling

Op zondagochtend 14 augustus rond 05.45 uur werd een 19-jarige inwoner van Enschede zwaar mishandeld in een steeg aan de Beekstraat. De man hield er dermate veel letsel aan over dat hij een half jaar moet revalideren. De politie is op zoek naar getuigen. In de uitzending vragen over deze
ernstige mishandeling.

2016400139

Zwolle, diefstal parfums

Twee mannen stelen of 16 augustus parfums bij een winkel aan de Diezerstraat. De mannen staan duidelijk op bewakingsbeelden. Wie herkent hen?

2016403999

Almelo, pinnen met gestolen pinpas

Twee onbekende jonge dames weten middels een babbeltruc de pinpas van een bejaarde vrouw in handen te krijgen. Haar pincode is kort ervoor afgekeken in een supermarkt. Van de twee dames zijn zeer duidelijke beelden die in de uitzending worden getoond.

2016403048

Ommen, diefstal geld uit pinautomaat

Een bejaarde man pint op 19 juli geld bij de pinautomaat in de Jumbo. Omdat de man de uitgiftelade van het geld niet kan vinden, laat hij het geld liggen. Een andere winkelbezoeker ziet het geld liggen en steekt het in zijn zak. De man is op bewakingsbeelden vastgelegd.

2016358728

Enschede, betalen met verloren pinpas

Een onbekende vrouw betaald meerdere keren (contactloos) met een pinpas die niet van haar is in een vestiging van de Jumbo aan de Wesselernering. De pinpas is door de eigenaresse verloren op de Tinsteden. De onbekende vrouw staat duidelijk op bewakingsbeelden.

2016323683