Gestolen auto aangetroffen dankzij alerte getuige


Gestolen auto aangetroffen dankzij alerte getuige

Laatste update:
08-09-2016 | 11:35

Voorst - De politie heeft dankzij een alerte getuige een gestolen auto aangetroffen. Twee mannen zijn aangehouden. De politie onderzoekt hun aandeel in de zaak.

Een inwoonster van Voorst belde omstreeks 04.30 uur de politie omdat ze een auto in de straat zag met daarin twee mannen die zich verdacht gedroegen. De gealarmeerde politie trof de auto met de twee mannen aan op de Rijksstraatweg in Voorst, rijdend in de richting van Apeldoorn.

Bij controle van het kenteken in de politiesystemen bleek het kenteken niet overeen te komen met het type en merk auto. Hierop besloten de agenten een stopteken te geven. De bestuurder van de auto, een 47-jarige man (woonplaats onbekend) gaf gehoor aan het stopteken.

Nader onderzoek leerde dat de auto gestolen was bij een woninginbraak in Noord-Scharwoude. Hierop werden de bestuurder en zijn passagier, een 43-jarige man uit Alkmaar, aangehouden voor heling. De politie onderzoekt de zaak verder.

De bestuurder bleek daarnaast niet in het bezit van een rijbewijs. Verder werd er in de auto inbrekersgereedschap aangetroffen. De auto is in beslag genomen.

2016443245