In hoger beroep half jaar cel geeist tegen inbreker woning prinses M..


De advocaat-generaal (OM) in Den Haag heeft in hoger beroep zes maanden cel geeist tegen een inmiddels 22-jarige man uit Nootdorp. In de visie van het OM heeft hij zich schuldig gemaakt aan een inbraak in de woning van prinses Margarita in Wassenaar op 21 december 2015. Bij de inbraak werden
sieraden ter waarde van ruim EUR 44.000 weggenomen. De advocaat-generaal vindt dat verdachte dit bedrag moet terugbetalen.

Verdachte verschafte zich op klaarlichte dag toegang tot de woning door het inslaan van een ruit. Hij heeft de hele woning doorzocht en sieraden, waarvan sommige zeer kostbaar, weggenomen. Enkele sieraden betroffen erfstukken. De sieraden zijn niet teruggevonden.

Een onvoorwaardelijke celstraf doet recht aan de ernst van het feit mede gezien de eerdere veroordelingen van verdachte voor soortgelijke feiten, zo vindt de advocaat-generaal. Door het handelen van verdachte heeft hij niet alleen overlast en materiele schade toegebracht maar ook een ernstige
inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer. De omvang van de schade is aanzienlijk nu het zeer kostbare sieraden betrof. Verdachte heeft slechts oog gehad voor zijn eigen financiele gewin.

De rechtbank veroordeelde de verdachte tot dezelfde straf als die vandaag in hoger beroep is geeist. De verdachte stelde hoger beroep in.

Uitspraak op 22 september.

Deel dit op

*