Politie zoekt getuigen straatroof


Politie zoekt getuigen straatroof

Laatste update:
08-09-2016 | 14:35

Purmerend - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof waarbij een 16-jarige jongen uit Purmerend werd gedwongen geld te pinnen. De politie in Purmerend is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Omstreeks 22.50 uur fietste het slachtoffer vanaf de Dotterbloem, door het park bij de skatebaan, in de richting van het Gorsebospad. Op het fietspad liepen twee mannen die de doorgang zodanig blokkeerden dat het slachtoffer moest stoppen. Hij werd direct vastgegrepen en bedreigd met
(mogelijk) een taser. De overvallers eisten geld. Toen zij in de gaten kregen, dat het slachtoffer een bankpasje bij zich had, werd hij gedwongen om te gaan pinnen. Het slachtoffer en de twee overvallers liepen via de Rietsingelpad en de Linnaeuslaan naar de Zwanenbloem. Hier werd geld gepind.
Vervolgens gingen de overvallers er met het geld vandoor.

Signalement

De ene dader was lang en had een slungelig postuur. Hij droeg een zwarte Nike pet met een zilverkleurig embleem, een zwarte halflange jas en een donkere shawl, die hij voor zijn gezicht had. Hij sprak met een buitenlands accent.

De andere overvaller was een blanke man van ongeveer 1,75 meter. Hij had een breed postuur. De man droeg een zwarte pet van het merk Gucci, een donkerblauw vest en een zwarte spijkerbroek.

2016201147