Melding vuurwapens leidt naar hennepvondst


Melding vuurwapens leidt naar hennepvondst

Laatste update:
08-09-2016 | 15:11

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag werden rond 00.45 uur agenten naar de Jaersveltstraat in Rotterdam gestuurd. Daar zou geruzied worden en zouden twee mannen met een vuurwapen staan. Bij het onderzoek trof de politie geen wapens aan, maar wel 21,7 kilo henneptoppen.

Agent heeft hennepplant in handen Agent heeft hennepplant in handen

Toen de politie aan kwam, liep juist een man het portiek uit die voldeed aan het signalement dat was doorgegeven door de melder. De man, een 29-jarige Bulgaar, werd direct nauwkeurig gefouilleerd maar bleek niets bij zich te dragen. Er volgen nog twee mannen uit het portiek. De politiemensen
herkenden deze Bulgaren van 41 en 21 jaar aan het doorgegeven profiel en controleerden hen nauwgezet. Ook zij bleken niet bewapend.

Wel roken de drie mannen opvallend sterk naar wiet. En aangezien zij net uit een pand kwamen waar wapens achtergelaten konden worden, besloot de politie de mannen aan te houden op overtreding van de opiumwet en door te zoeken.

In het portiek zagen ze bij een woning de deur open staan. In een kamer van dat appartement troffen agenten een kamer met een enorme hoeveelheid henneptoppen aan. Die lagen daar waarschijnlijk te drogen. Na het verzamelen en wegen bleek het om bijna 22 kilo in totaal te gaan.

Vooralsnog zijn er geen vuurwapens gevonden, maar de politie gaat verder met het onderzoek.