Verdachte van steekincident consultatiebureau Zoetermeer langer in v..


De raadkamer van de Haagse rechtbank heeft vandaag met 90 dagen het voorarrest verlengd van de 36-jarige Zoetermeerse die ervan wordt verdacht op 29 augustus een arts met een mes te hebben gestoken in een consultatiebureau op de Uiterwaard in Zoetermeer.

De arts werd op maandag 29 augustus met een mes gestoken op haar werkplek, een consultatiebureau in Zoetermeer. De politie hield de 36-jarige verdachte ter plaatse aan. Op dit moment loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar het steekincident. Hieruit is tot dusver gebleken dat de verdachte
zich in juli 2015 dreigend heeft uitgelaten over de arts tegenover personeel van het consultatiebureau omdat zij vond dat haar zoon ziek zou zijn geworden als gevolg van een consult bij de arts. Daar is melding van gedaan bij de politie. De arts ontving kort daarop een anonieme brief waarin
zij werd bedreigd. Daarvan is namens de arts door de werkgever aangifte gedaan bij de politie. In december 2015 deed de werkgever van de arts aangifte omdat er telefonisch een bedreiging richting het slachtoffer was geuit en de deur van het consultatiebureau was beklad.

De politie onderzoekt of er sprake is van een verband tussen de bedreigingen in 2015 en het steekincident op 29 augustus. Omdat het onderzoek in volle gang is kunnen er op dit moment niet meer mededelingen over worden gedaan.

Deel dit op

*