Aanhouding in onderzoek naar overval bus GVB en straatroof


Aanhouding in onderzoek naar overval bus GVB en straatroof

Laatste update:
08-09-2016 | 15:35

Amsterdam - De politie heeft na uitgebreid onderzoek een 18-jarige man aangehouden die wordt verdacht van een straatroof op het Osdorpplein. Er wordt onderzocht of de man ook verantwoordelijk is voor een mislukte overval op een buschauffeur van het GVB.

Op donderdagavond 25 augustus werd een 21-jarige vrouw op het Osdorpplein beroofd van haar tas waarin een telefoon en andere persoonlijke eigendommen zaten. Tijdens de worsteling die hierbij ontstond kreeg de vrouw een rake klap in haar gezicht. Circa een uur voor deze straatroof op 25
augustus werd bij de bushalte Meer en Vaart geprobeerd een buschauffeur van het GVB te overvallen. Hierbij eiste een gemaskerde man van de chauffeur onder bedreiging van een mes geld. De buschauffeur gaf echter niet toe aan de dreigementen, waarop de overvaller het hazenpad koos.

Mede aan de hand van getuigenverklaringen heeft de politie de 18-jarige man op woensdag 7 september in zijn woning aangehouden. Een deel van de buit van de straatroof werd in zijn woning aangetroffen. De telefoon, die was buitgemaakt bij de straatroof, was al eerder bij een heler
inbeslaggenomen.

Het signalement van de dader komt in beide zaken overeen. Er wordt onderzocht of er sprake is van een en dezelfde dader. De verdachte wordt door de officier van justitie vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.