CoreNet Benelux en GRESB ondersteunen het Future Leaders Program

30 juni 2016

Op donderdag 8 september start de tweede editie van het vierdaagse leiderschapsprogramma voor ambiteuze Young Professionals met onder andere bijdragen van toonaangevende sprekers en van bestaande groene leiders die als LeiderschapsCoach fungeren. CoreNet Benelux en GRESB zijn bij dit programma betrokken als Support Partners. Business Universiteit Nyenrode is als Program Partner betrokken.

DGBC Future Leaders Program 2016

Het DGBC Future Leaders Program is een exclusief vierdaags programma voor Young Professionals die de ambitie hebben op termijn de nieuwe (groene) leiders te zijn. Het is de missie van DGBC deze generatie te stimuleren op het gebied van duurzaamheid en leiderschap. Door middel van het aanbieden van dit programma wil DGBC de nieuwe generatie ondersteunen. Dit gebeurt door kennis te delen, te coachen op gedrag en competenties, te verbinden met bestaande leiders en generatiegenoten en door Young Professionals concreet te laten samenwerken aan een groene case.

CoreNet Benelux

CoreNet Global is een kennis en netwerkorganisatie voor professionals in de wereld van eindgebruikers binnen vastgoed bij (multinationale) ondernemingen en zijn daarmee een belangrijke stakeholder in de gebouwde omgeving. Leden van CoreNet zijn zowel de eindgebruiker als de dienstverleners. De aangesloten organisaties geven via CoreNet uiting aan het belang van een (wereldwijde) samenwerking en kennisdeling op het gebied van onder meer werkplekinnovatie, huisvestingsstrategie en vastgoedmanagement. "CoreNet ondersteunt het initiatief van DGBC om de nieuwe (groene) leiders op te leiden. Wij zien hierin een toegevoegde waarde, omdat er binnen CoreNet ook aandacht is voor leiderschap, duurzaamheid en de nieuwe generatie. De Young Professionals in de CoreNet achterban zijn de mensen die werken aan toekomstbestendige vastgoedportefeuilles en als `Future Leader' belangrijke stakeholders kunnen beinvloeden. Het ondersteunen en stimuleren van deze groep zal DGBC helpen duurzaamheid op de agenda van eindgebruikers te zetten", aldus Ellis ten Dam, bestuurslid van CoreNet Benelux.

GRESB

De GRESB is een onafhankelijke, wetenschappelijke benchmark die het duurzaamheidbeleid van vastgoedfondsen en -portefeuilles wereldwijd beoordeelt. Op basis van de GRESB score kunnen fondsmanagers hun duurzaamheidbeleid tegen het licht houden en verbeteringen doorvoeren. Tevens is het de naam van de organisatie die de benchmark in het leven heeft geroepen en de activiteiten onderneemt om jaarlijks van zoveel mogelijk partijen de data te verzamelen, te analyseren en te publiceren. "De vastgoedsector heeft visie nodig -- duurzaamheid is een essentieel element daarvan. Maar, zonder leiderschap geen duurzaamheid. Het DGBC Future Leaders Program draagt bij aan het opleiden van het talent van de toekomst en GRESB is trots hier onderdeel van te zijn." aldus Nils Kok, CEO van GRESB.

Meer informatie

Op de website www.dgbc.nl/flp is meer informatie te vinden over het DGBC Future Leaders Program. Aanmelden voor de tweede editie van dit exclusieve programma kan nog tot 1 augustus 2016. Het programma gaat sowieso door, omdat er al voldoende aanmeldingen zijn. Bij 50 aanmeldingen sluit de inschrijving.