Vuurwapen van straat na bedreiging op de Kromme Elleboog


Vuurwapen van straat na bedreiging op de Kromme Elleboog

Laatste update:
09-09-2016 | 14:37

Rotterdam - Donderdagavond zijn twee Rotterdammers aangehouden voor een bedreiging op de Kromme Elleboog. Daarbij maakten zij gebruik van een vuurwapen. Er raakte niemand gewond.

agent drukt verdachte tegen muur om boeien om te doen agent drukt verdachte tegen muur om boeien om te doen

Donderdagavond rond 21.45 uur meldde een man bij de politie dat hij op de Kromme Elleboog was bedreigd met een vuurwapen. De dader was er op een scooter vandoor gegaan richting de Westblaak.

De politie stelde meteen een onderzoek in de omgeving in. Daarbij leidden het slachtoffer en andere getuigen de agenten naar de Boomgaardsstraat. Daar stonden twee scooters waarvan er een nog warm was. Op dat zelfde moment kwamen er twee mannen uit een portiek lopen, waarvan er een voldeed aan
het signalement. Hij vluchtte meteen naar de Witte de Withstraat toen hij de politie zag.

Maar hij kwam niet ver. Een speciale eenheid van Rotterdam was er snel bij en hield de verdachte aan met een benaderingstechniek voor gevaarlijke verdachten (BTGV). Het was op dat moment onduidelijk of hij een vuurwapen bij zich had. De andere man werd voor de portiek aangehouden en bleek een
familielid van de verdachte.

Bij de fouillering van de mannen trof de politie een vuurapen aan maar ook een alarmpostiool. De politie onderzoekt de zaak en ondertussen zitten de twee Rotterdammers van 28 en 35 jaar oud vast.