Verkeershinder A16 richting Breda | Rijkswaterstaat

Verkeershinder A16 richting Breda

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 06 september 2016- Laatste update: 06 september 2016 08:44 uur

De parallelrijbaan van de A16 tussen knooppunt Terbregseplein en knooppunt Ridderkerk is afgesloten van vrijdag 9 september 22.00 uur tot maandag 12 september 05.00 uur en vanaf vrijdag 16 september 22.00 uur tot maandag 19 september 05.00 uur.

Rijkswaterstaat vervangt ter hoogte van de Van Brienenoordburg het asfalt van de parallelrijbaan van de A16. Daarnaast wordt de slijtlaag op het beweegbare deel van de brug vervangen. In verband met deze onderhoudswerkzaamheden zijn delen van de parallelrijbaan en verschillende op- en afritten van de A16 vanaf het knooppunt Terbregseplein tot aan knooppunt Ridderkerk afgesloten. De afsluiting is vanaf vrijdag 9 september 22.00 uur tot maandag 12 september 05.00 uur en vanaf vrijdag 16 september 22.00 uur tot maandag 19 september 05.00 uur. De verkeerssituatie is overdag anders dan `s nachts. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Op zondag 11 september speelt Feyenoord een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Bezoekers van stadion Feijenoord, ook wel De Kuip genoemd, wordt geadviseerd om de A16 te mijden door gebruik te maken van alternatief vervoer of door gebruik te maken van de verschillende omleidingsroutes. Bezoekers van het stadion en de overige automobilisten moeten voor aanvang en na afloop van de wedstrijd rekening houden met extra drukte op de weg en een langere reistijd.

Afgesloten overdag op 9 september tot en met maandag 12 september

* Parallelrijbaan A16 tussen oprit Prins Alexander (27) en oprit Feijenoord (24)

* Op- en afrit Kralingen (26)

* Op- en afrit Centrum/Capelle aan den IJssel (25)

* Afrit Feijenoord (24)

Afgesloten overdag op 16 september tot en met maandag 19 september

* Parallelrijbaan A16 tussen afrit Centrum/Capelle aan den IJssel (25) en oprit Feijenoord (24)

* Oprit Kralingen (26)

* Oprit Centrum/Capelle aan den IJssel (25)

* Afrit Feijenoord (24)

De beschikbare op- en afritten overdag en de verkeerssituatie 's nachts varieert. Kijk hiervoor op de factsheet op de projectpagina A16: werkzaamheden knooppunt Terbregseplein en knooppunt Ridderkerk.

Omleidingsroute

Rijkswaterstaat heeft verschillende omleidingsroutes ingesteld. Doorgaand verkeer op de A20 vanuit Hoek van Holland, A20 vanaf knooppunt Gouwe en A13 en A4 vanuit Den Haag richting Dordrecht/Breda wordt via de vaste omleidingsroute via de A4 Beneluxtunnel en de A15 omgeleid richting de A16 (omleidingsroute 7). Lokaal en bestemmingsverkeer wordt ter plaatse op diverse manieren omgeleid.

Alle omleidingsroutes zijn te vinden op de factsheet op de projectpagina A16: werkzaamheden knooppunt Terbregseplein en knooppunt Ridderkerk.

Bereikbaarheid

De snelwegen in Nederland zijn van goede kwaliteit. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden om de levensduur van de weg te verlengen en de veiligheid te kunnen garanderen. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Veiligheid

Voor uw eigen veiligheid en die van de wegwerkers en weginspecteurs: pas uw rijstijl aan. Volg de aanwijzingen boven en langs de weg en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Voor nadere informatie over de weekendafsluiting van de A16, de omleidingsroutes en reserveweekend verwijzen we naar de factsheet over deze afsluiting. Deze factsheet is te vinden op de projectpagina A16: werkzaamheden knooppunt Terbregseplein en knooppunt Ridderkerk.

Meer informatie is ook te verkrijgen op de projectpagina A16: werkzaamheden knooppunt Terbregseplein en knooppunt Ridderkerk, via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 - 8002 of via Twitter: @Rijkswaterstaat.