Samenwerking Eemfors voor voedsel dieren

Geplaatst op 9 september 2016 om 09:54

De dierbewoners van ons DierenPark krijgen takken met bladeren uit de gemeente Amersfoort voorgeschoteld. Het dierenpark is hiervoor een samenwerking aangegaan met Eemfors die de groenvoorziening van de gemeente Amersfoort verzorgt. "Onder andere de giraffen en de chimpansees krijgen dit groen", vertelt hoofddierverzorger Bas Aalders. "Goed aansluitend bij de natuurlijke eetbehoeftes van de dieren."

00chimpansee-beleeft-plezier-aan-de-takkenEemfors voorziet onze dierentuin van een breed scala aan takken die zij van te voren uitvoerig uitkiezen: "Al het groen dat gezond is voor onze dierbewoners, zoals beuk, eik en wilg", zegt Bas. Het voeren van deze takken met gebladerte is erg belangrijk voor de bladeters in het park. "Onze giraffen bijvoorbeeld, zijn echte bladliefhebbers. Hun hele lichaam is gebouwd op het verteren van blaadjes in plaats van onder andere gras. Deze bladeren sluiten ook veel beter aan op het voedsel dat de giraffen in Afrika vinden", vertelt Bas.

Naast dat het groen goed is voor hun gezondheid, werkt het ook als verrijking voor de dieren. "Net als in het wild moeten de dierbewoners moeite doen om aan hun voedsel te komen. De giraffen zoeken naar blaadjes al draaiend met hun tong om scherpe stekels heen", zegt Bas. "De chimpansees beleven, naast dat zij het erg lekker vinden, ook een hoop lol aan de takken. Zij lopen, sjouwen en slingeren ermee, voordat zij het lekker oppeuzelen.", vertelt Bas.