Voor het eerst LinkedIn discussiegroep voor zzp'ers en mkb'ers

Nieuwsbericht | 09-09-2016 | 13:40

Het ministerie van Financien maakt voor het eerst gebruik van een LinkedIn-groep om individuele zzp'ers en mkb'ers te vragen naar hun mening over de financiele dienstverlening. De consultatie hierover is recent aangekondigd door de minister van Financien in een brief aan de Tweede Kamer en op internetconsultatie.nl.

Het belangrijkste doel van de consultatie en LinkedIn-groep is om informatie te verzamelen over de effectiviteit en gewenste mate van bescherming van kleinzakelijke klanten bij financiele dienstverlening.

Waar de bescherming van consumenten in de Wet op het financieel toezicht (Wft) consequent geldt voor alle financiele producten en diensten, verschilt de bescherming van kleinzakelijke klanten (zoals zzp-ers en mkb-ers) sterk per financieel product en type klant. Kleinzakelijke klanten worden hierdoor onafhankelijk van hun specifieke kennis en deskundigheid per producttype verschillend beschermd.

Individuele zzp-er sen mkb-ers worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de LinkedIngroep en te reageren op de stellingvragen. De looptijd van de groep is tenminste tot en met oktober 2016.