Feestelijke start bouw 3e kolk en verbreding Lekkanaal

Vanaf september 2016 start de bouw van de 3e kolk en de verbreding van het Lekkanaal. Een mooie mijlpaal die we niet zomaar voorbij laten gaan.

Daarom vieren we dit graag samen met u op zaterdag 10 september tijdens Open Monumentendag. Op deze dag is er op en rond de sluis van alles te beleven.

Open Monumentendag

Ieder jaar in september vindt Open Monumentendag plaats. Diverse monumenten worden dan opengesteld voor het publiek. Ook dit jaar stellen we een deel van de Prinses Beatrixsluis open. Wat kunt u op 10 september op het sluizencomplex beleven?

* Wij geven korte rondleidingen over een deel van het sluizencomplex. Deels is er omwille van uw veiligheid een minimum leeftijdsgrens en bij drukte kunnen wachttijden ontstaan.

* Ook bieden we u dit keer graag een kijkje op plekken waar u straks niet meer kunt komen. Heeft u al eens een kazemat (bunker) van dichtbij en van binnen gezien? Op 10 september kan dat nog, voordat de kazematten worden afgesloten en geprepareerd. Zij worden namelijk eind dit jaar

verplaatst om ruimte te maken voor de 3e kolk en zijn dan niet meer toegankelijk.

* In het kantoorgebouw naast de sluis kunt u met behulp van een Virtual Reality bril bekijken hoe het sluizencomplex er straks uit komt te zien. Ook kunt u hier verdere informatie bekijken en uw vragen stellen aan medewerkers van Rijkswaterstaat en Sas van Vreeswijk.

U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Voor de rondleidingen kunt u zich op de dag zelf bij het kantoorgebouw inschrijven. U kunt niet zonder begeleiding het sluiscomplex op omwille van de veiligheid.

U bent van harte welkom tussen 10.00 uur en 17.00 uur, adres Prinses Beatrixsluis 1A te Nieuwegein. Stevig schoeisel is aan te raden.

Voorbereidende werkzaamheden

Op dit moment voert aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk voorbereidende werkzaamheden uit zodat straks de bouwwerkzaamheden vlot van start kunnen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van vergunningen en het verleggen van kabels en leidingen. Sommige werkzaamheden kunnen merkbaar of zichtbaar

zijn. Wanneer dit het geval is, informeren we u hier vanzelfsprekend over. Houd de website Prinses Beatrixsluis in de gaten of download de gratis app van Sas van Vreeswijk voor Apple en Android-apparaten. Vanaf september gaat dan echt de schop in de grond en beginnen de zichtbare werkzaamheden

buiten in het veld.