Messen en pepperspray aangetroffen bij grote verkeerscontrole Rotter..


Messen en pepperspray aangetroffen bij grote verkeerscontrole Rotterdam

Laatste update:
09-09-2016 | 23:45

Rotterdam - Vrijdagavond vonden agenten bij een grote verkeerscontrole op het Noordpein twee messen en pepperspray. Twee mensen zijn aangehouden.

In totaal controleerden de Politie in samenwerking met onder andere Belastingdienst, Sociale Dienst, Douane en Koninklijke Marechaussee
tussen 15.00 - 21.00 uur 174 auto's. Hierbij werd gebruik gemaakt van ANPR (automatic Numberplate Recognition). Er zijn twee messen en een busje pepperspray aangetroffen en in beslag genomen. In totaal zijn twee mensen aangehouden waaronder een bestuurder omdat hij in bezit was van softdrugs.
Verder is er ruim 23.000 euro aan belastingen geind en legde de belastingdienst op 13 auto's beslag. In totaal schreven agenten bijna 30 bekeuringen uit voor verschillende verkeersovertredingen.

Om de veiligheid nog verder te vergroten houdt de politie regelmatig dergelijke intergrale controles. Wanneer mensen met onverklaarbaar bezit, zoals luxe auto`s of grote contante geldbedragen staande worden gehouden, wordt ook gekeken naar waar dat bezit vandaan komt. Het afpakken van met
strafbare feiten verkregen vermogen behoort tot de prioriteiten van politie en Openbaar Ministerie.