Man gewond na woningoverval


Man gewond na woningoverval

Laatste update:
10-09-2016 | 08:57

Stadskanaal - Een 40-jarige bewoner van een woning aan de Beatrixstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt na een overval in zijn woning.

De bewoner zat 's nachts in zijn keuken een sigaretje te roken toen hij gestommel elders uit zijn woning hoorde komen. De 40-jarige ging polshoogte nemen en stond plotseling oog in oog met een gemaskerde en gewapende man. Er ontstond een worsteling en de overvaller wilde sieraden hebben. Het
lukte de bewoner om de overvaller uit zijn woning te werken. Hij raakte daarbij licht gewond aan zijn hoofd. De overvaller stapte in een gereedstaande auto en ging er zonder buit vandoor. Door de politie werd forensisch onderzoek gedaan in en rondom de woning. Daarnaast keken agenten samen met
de deelnemers van Burgernet uit naar de auto die bij de overval was gebruikt. In de Julianastraat werd een auto aangetroffen die mogelijk door de overvaller is gebruikt. Het voertuig werd voor nader onderzoek in beslag genomen.Wat kunt u doen als u slachtoffer wordt van een woningoverval?

Op politie.nl zijn tips te vinden om een woningoverval te voorkomen. Mocht u toch het slachtoffer van een woningoverval worden volg dan het RAAK-principe:
R Rustig blijven. Overvallers komen niet voor mensen, maar voor geld.
A Accepteren. Pleeg geen verzet. Ga er altijd van uit dat wapens echt zijn.
A Afgeven. Geld en goederen zijn vervangbaar.
K Kijken. Neem zoveel mogelijk kenmerken van de daders op (lengte, kleding, spraak etc.)

Bel zo snel mogelijk na de overval het alarmnummer 112 en doe altijd aangifte bij de politie.