Aangehouden na veel discussies


Aangehouden na veel discussies

Laatste update:
10-09-2016 | 11:43

Oostkapelle - Een 61-jarige Duitser uit Niederkruechten liep vrijdag het strand in Oostkapelle op met zijn hond. Door een strandwacht werd hem verteld dat dit niet de bedoeling was en dat er ook borden op het strand stonden waar dit duidelijk op te zien was. De strandwacht verwees hem
vervolgens naar een ander strand waar wel honden mochten komen. De man gaf geen gehoor aan het verzoek en liep toch het strand op.

De strandwacht heeft enige tijd gespendeerd om in discussie te gaan met de man en uiteindelijk werd hij opzij geduwd door de Duitser. De politie werd hierop gewaarschuwd.

Ook de politieagenten hebben de man meerdere malen verzocht om het strand te verlaten. De man werkte totaal niet mee en trachtte steeds weg te lopen. Uiteindelijk hebben de agenten hem een bekeuring aangezegd. Ze wilden de identiteitsgegevens van de man weten, maar ook hier wenste de man niet
aan mee te werken. Omdat de agenten achter zijn identiteit wilden komen hebben ze een onderzoek ingesteld en bekeken de tas van de man. Zo ontdekten ze dat de man een vuurwapen in zijn tas had zitten. De man is aangehouden en geboeid overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

Het vuurwapen bleek een alarmpistool te zijn. De man heeft afstand gedaan. Hij is gehoord over de hele zaak en mocht een paar uur later weer naar zijn vakantieadres.