Amersfoort viert Dag van de Democratie op zaterdag 10 september

Persbericht gemeente Amersfoort – maandag 5 september 2016

Amersfoort viert Dag van de Democratie op zaterdag 10 september

‘Wat zijn uw dromen voor Amersfoort?’ en ‘Wat wenst u uw straat, buurt en de stad toe?’ Belangstellenden kunnen op zaterdag 10 september over deze vragen in gesprek gaan met een raads- of collegelid op de Varkensmarkt. En in het oude stadhuis (Stadhuisplein 5) kan een spel over de lokale politiek gespeeld worden en krijgen belangstellenden meer informatie over de gemeente en hoe inwoners invloed kunnen uitoefenen. Ook hier zijn raads- en collegeleden aanwezig. Zowel op de Varkensmarkt als in het oude stadhuis is iedereen van harte welkom tussen 12.00 en 16.00 uur.

De activiteiten in Amersfoort worden georganiseerd vanwege de landelijke Dag van de Democratie. Op zaterdag 10 september zetten gemeenten en provincies hun deuren open voor het publiek.

Varkensmarkt: op de bank met raads- en collegeleden Op de Varkensmarkt gaan belangstellenden tussen 12.00 en 16.00 uur in gesprek met raads- of collegeleden. Zij nemen plaats op de bank in een ‘pop-up huiskamer’ en vertellen over hun wensen en dromen voor Amersfoort.

Het oude stadhuis: politiek bingo en informatie over de gemeente Wat doet het college van burgemeester en wethouders? Wat is de rol van de gemeenteraad? En hoe kunnen inwoners meepraten en invloed uitoefenen? Belangstellenden krijgen daar informatie over tussen 12.00 en 16.00 uur in het oude stadhuis (Stadhuisplein 5). Door het spel ‘politiek bingo’ te spelen, krijgen zij een kijkje in de politiek van Amersfoort. Het spel is geschikt voor jong en oud. Ook kunnen vragen gesteld worden aan raads- of collegeleden. Koffie, thee en wat lekkers staan klaar!

Van tevoren aanmelden is niet nodig.