Bedreiging met vuurwapen na verkeersconflict


Bedreiging met vuurwapen na verkeersconflict

Laatste update:
11-09-2016 | 11:10

Ilpendam, Purmerend - Bij de politie kwam zaterdagochtend rond 11:15 uur een melding binnen van een bedreiging met een vuurwapen.

Een bestuurder van een personenauto bleek zaterdagochtend op de Jaagweg in Ilpendam te zijn bedreigd na een verkeerssituatie. Deze automobilist kreeg al rijdende in zijn auto een vuurwapen op zich gericht door een medeweggebruiker, na een verkeersconflict.

Hierop werd de politie ingeschakeld, die de auto van de verdachte tot stoppen heeft gedwongen. Op de De Graeffweg in Purmerend werd de uitpraatprocedure gestart en werd de verdachte door de politie aangehouden.

De verdachte, een 20-jarige inwoner van Purmerend, werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

In de auto van de verdachte werd een vuurwapen aangetroffen: dit bleek een imitatievuurwapen.

Uitpraatprocedure

Een uitpraatprocedure is een procedure die de politie hanteert bij het veilig aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Deze verdachten worden door de politie via speciaal aangeleerde technieken en met getrokken wapens gecontroleerd uit de auto gehaald. Meerdere politiemensen houden
hierbij de verdachten onder schot en geven de verdachten opdrachten om de arrestatie zonder risico`s te laten verlopen.2016203055