CNN Films Presents: 9/11 – Fifteen Years Later

CNN Films Presents: 9/11 – Fifteen Years Later

In aanloop naar de 15e herdenking van ‘9/11’ zendt CNN de film ‘9/11 – Fifteen Years Later’ uit. De film is een update van de bekroonde documentaire ‘9/11’ die gefilmd, geproduceerd en geregisseerd is door de in Frankrijk geboren filmmakers en broers Gédéon en Jules Naudet, en de gepensioneerde brandweerman James Hanlon.

De Naudets en Hanlon waren in de ochtend van 11 september 2001 in het Duane Street New York Fire Department om een traning te filmen van een net aangestelde New Yorkse brandweerman toen American Airlines Flight 11 in Toren 1 van het World Trade Center vloog. Een van de weinige beelden van dat noodlottige moment werd gefilmd door Jules Naudet, en later als eerste uitgezonden door CNN.

De broers zijn, tezamen met verschillende brandweerlieden, de hele dag blijven filmen en legden zo de heldhaftige reddingsacties vast van de New Yorkse hulpverleners die als eerste ter plaatse waren. De film is een aangrijpend, gedetailleerd, minuut-tot-minuut verslag van deze schokkende dag door de ogen van de filmmakers. Zij maakten als enige beelden vanuit het World Trade Center gedurende de aanval en bleven filmen vanuit en rondom Toren 1 gedurende de instorting van beide torens.

In de update bezoeken de filmmakers een aantal brandweerlieden en hun families om te ervaren hoe ze nu, 15 jaar later, aankijken tegen deze dag. Zij introduceren de kinderen en nabije familieleden van de omgekomen brandweerlieden van wie enkelen in de voetsporen van hun geliefden zijn getreden en zelf brandweerman zijn geworden.

9/11 – Fifteen Years Later duurt 2 uur en wordt uitgezonden op : Zondag 11 september om 12.00 uur en om 21.00 uur

Over CNN International

CNN’s aanbod van nieuws en informatie diensten is beschikbaar in zeven verschillende talen op alle belangrijke TV, internet en mobiele platforms met een bereik van meer dan 420 miljoen huishoudens over de gehele wereld. CNN International is de nummer 1 internationale TV nieuws zender volgens alle vooraanstaande media-onderzoeken in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, de Asia Pacific regio en Latijns Amerika en breidde onlangs het bereik in de VS uit via CNNGo. Het CNN digitale netwerk is een topnetwerk voor online nieuws, mobiel nieuws en sociale media. CNN bevindt zich in de voorhoede van digitale innovatie en blijft fors investeren in de uitbreiding van haar wereldwijde digitale aanwezigheid met een reeks van bekroonde digitale vernieuwingen en strategische partnerships, die zich richten op de behoefte van het publiek via data-analyse. De afgelopen jaren won CNN verschillende prestigieuze prijzen voor haar wereldwijde journalistieke werk.

CNN heeft 41 redactiekantoren en meer dan 1.100 affiliates wereldwijd via CNN Newsource. CNN International is onderdeel van Turner Broadcasting System, Inc., een Time Warner company.