Helers aangehouden


Helers aangehouden

Laatste update:
12-09-2016 | 09:10

Bergen op Zoom - Zondagavond omstreeks 19.45 uur zijn twee bewoners van een woning aan het Singeltje in Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van heling van drie fietsen.

In totaal werden bij de twee, een man en een vrouw, drie fietsen aangetroffen die bij de politie aangegeven waren als zijnde gestolen. De drie fietsen zijn in beslag genomen door agenten en de twee verdachten zijn overgebracht naar het politiecellencomplex. Daar zitten zij nu nog vast. Ze
worden maandag verder gehoord over hun betrokkenheid in deze zaak.

Elektrische fiets met track&trace systeem

Later op de avond, rond 23.30 uur, is ook een inwoner van de Nobellaan aangehouden op verdenking van hetzelfde feit.De politie trof bij deze man een elektrische fiets aan die op vrijdag 9 september jl. als gestolen was opgegeven. Hij had geparkeerd gestaan aan de Zuid-Oostsingel in Bergen op Zoom. Doordat deze fiets voorzien was van een track&trace systeem konden agenten de locatie van de fiets achterhalen,
hij is aangetroffen in de woning aan de Nobellaan. De bewoner is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in het cellencomplex in Breda. Daar wordt hij maandag verder gehoord als verdachte van heling van de fiets.

Ook deze fiets is door de politie meegenomen. De officier van justitie gaat bepalen wat er verder met alle fietsen moet gebeuren.

Dieven verdienen geld aan de verkoop van gestolen spullen. Het illegaal kopen en verkopen van gestolen spullen noemen we heling. Hieronder staan tips om heling te voorkomen, waardoor inbraak en diefstal voor de dief niet meer aantrekkelijk zijn.

1. Via de website www.stopheling.nl of de Stop Heling app kunt u controleren of een aangeboden product gestolen is. U hebt dan wel het serienummer van het aangeboden product nodig. Dit kunt u opvragen bij de verkoper van het product.
2. Als het ingevoerde (unieke) serienummer overeenkomt met een nummer in de database van Stop Heling, betekent dit dat het product bij de politie als gestolen geregistreerd staat. U koopt dat product dan natuurlijk niet, anders bent u ook strafbaar. Maar u kunt meer doen: geef via de meldknop
aan de politie door waar u het gestolen product hebt aangetroffen. De politie stelt dan een onderzoek in. Zo draagt u bij aan het oplossen van inbraken, straatroven en andere vormen van diefstal.
3. Noteer altijd het serienummer als u een nieuw product gekocht hebt. Een serienummer is uniek voor het product. Na een onverhoopte diefstal kunnen uw waardevolle spullen altijd herkend en teruggevonden worden.
4. Noteer de serienummers van uw waardevolle spullen in de Stpheling app en mail deze naar uw eigen emailadres. Bewaar de lijst op een veilige plaats.
5. Sommige eigendommen hebben geen serienummer, maar wilt u toch graag registreren. Bijvoorbeeld omdat ze heel kostbaar zijn, zoals kunst en antiek. Of omdat ze emotionele waarde hebben, zoals sieraden van een dierbaar iemand. Maak van uw kostbare spullen die geen serienummer hebben een foto
en upload deze foto op de Stopheling app. Als de kostbaarheden toch gestolen worden, dan kunnen deze foto's de politie helpen om de goederen bij de juiste persoon terug te bezorgen en een verdachte op te sporen.
6. Doe na diefstal van je eigendommen altijd aangifte bij de politie. Dankzij de registratie van uw eigendommen in de Stop Heling app kunt u snel nagaan welke belangrijke spullen ontvreemd zijn en kunt u de politie makkelijk, nauwkeurig en snel informeren. Dit vergroot de kans dat u uw
spullen terug krijgt. Bovendien helpt u de politie bij het opsporen van de dief.