Brand door hennepkwekerij in Schiedam


Brand door hennepkwekerij in Schiedam

Laatste update:
12-09-2016 | 11:40

Schiedam - Zaterdagavond ontstond er een brand in een pand op de Nieuwe Maasstraat in Schiedam. Vermoedelijk begon de brand bij de transformator van de hennepkwekerij. Er raakte niemand gewond.

Hennepplantage in woning Hennepplantage in woning

Zaterdagavond rond 18.30 uur kwam er een melding binnen van een kleine brand in een woning. Het ging om de bovenste verdieping van een pand op de hoek van de Nieuwe Maasstraat en de Numansdorpsestraat. De rook, die onder de dakpannen vandaan kwam, is meteen door de brandweer geblust. Op
dezelfde verdieping bloeide een hennepkwekerij van ongeveer 100 planten. Na de brand stonden er nog 30 plantjes overeind. Die zijn vernietigd.
De brandweer heeft onderzoek gedaan naar de aard van de brand. Zeer waarschijnlijk is de brand ontstaan bij een transformator in de kwekerij. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. De bewoner was op het moment van de brand niet aanwezig.

Hennepkwekerij bij u in de buurt?

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een kwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of meld misdaad anoniem op 0800-7000.
Meer informatie vindt u via deze link: https://www.politie.nl/themas/illegale-hennepteelt.html