Ontploffing snackbar Zomerakker Spijkenisse


Ontploffing snackbar Zomerakker Spijkenisse

Laatste update:
12-09-2016 | 14:49

Nissewaard - In de nacht van vrijdag op zaterdag 10 september heeft een groep van zo'n tien jongeren stenen en vuurwerk bij een snackbar aan de Zomerakker in Nissewaard naar binnen gegooid. Ook op de bovengelegen woning kwam vuurwerk op het balkon.

Detail afzetlint Detail afzetlint

Even na een uur 's nachts belden verschillende omwonenden de alarmlijn omdat zij harde knallen en brekend glas hoorden. Agenten zagen dat bij de nabijgelegen snackbar de ramen waren ingegooid en dat het pand vol rook stond. Ook op het balkon van de woning boven de snackbar was vuurwerk terecht
komen. Het balkon heeft lichte schade. De schade aan de snackbar is aanzienlijk.

Camerabeelden

Het pand is onderzocht op sporen en camerabeelden van de omgeving zijn opgevraagd. Op deze beelden is te zien hoe een groep van zo'n tien jongens de ruiten ingooien en daarna vuurwerk naar binnen gooien. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, maar het onderzoek is in volle gang.

Aanvullend beeldmateriaal welkom

Voor het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen en aanvullend beeldmateriaal. Heeft u het incident of de groep jongeren vlak voor of na het incident gefilmd, dan zou de opsporing van Spijkenisse deze beelden graag van u ontvangen. U kunt contact opnemen met de politie via onderstaand
tipformulier, via 0900-8844 of via uw wijkagent. Als u liever anoniem blijft dan kunt u melding doen bij www.meldmisdaadanoniem.nl of via 0800-7000.